Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Un val de aer polar aduce ninsori, viscol, polei și strat consistent de zăpadă la munte

0 90

Un val de aer polar va aduce primul episod de iarnă in România. Meteorologii au emis o avertizare cod galben de ninsori însemnate cantitativ și viscol în Moldova, Maramureș și Transilvania. 

În zonele montane, se va depune un strat consistent de zăpadă, anunță specialiștii ANM. Codul galben este valabil în intervalul 7 decembrie, ora 6 – 08 decembrie, ora 18.

În sudul și estul Transilvaniei, nordul și centrul Moldovei precum și în zonele de munte vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare. Se va depune strat de zăpadă pe alocuri consistent, îndeosebi în zona montană și submontană. În zona montană înaltă, iar pe arii restrânse și în Moldova, vor fi intensificări ale vântului, cu viteze de 45…55 km/h, viscolind ninsoarea.

Informare de ploi, vânt și polei în aproape toată țara, până miercuri seară

Interval de valabilitate: 6 decembrie, ora 22 – 8 decembrie, ora 18.

Fenomene vizate: precipitații moderate cantitativ, intensificări ale vântului, polei.

În intervalul menționat aria precipitațiilor se va extinde dinspre sud-vest și va cuprinde toate regiunile și se vor acumula cantități ce vor depăși 15…20 l/mp și pe arii restrânse, în special în jumătatea de sud-est, 30…40 l/mp. În zonele de deal și de munte și local în centrul, nordul și nord-estul țării vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare și lapoviță, iar în regiunile sudice și sud-estice vor predomina ploile. Se va forma polei pe arii restrânse în Transilvania și Moldova.

Începând din a doua parte a zilei de marți (07 decembrie) vântul se va intensifica în est, sud-est, în extremitatea de sud-vest și temporar în zona montană înaltă, în general cu viteze de 45…55 km/h. Din dimineața zilei de miercuri (08 decembrie) aria precipitațiilor se va restrânge spre regiunile estice și sud-estice.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More