Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Un val de aer siberian lovește România. Meteorologii anunţă iarnă autentică peste doar câteva zile

0 674

Un val de aer siberian loveşte România şi ne pregătim de o vreme ca de început de iarnă. Temperaturile vor scădea până la pragul îngheţului, chiar şi în timpul zilei. Pe creste va fi viscol, iar în sudul ţării ar putea apărea primii fulgi de zăpadă. Meteorologii vorbesc şi despre fenomenul de inversiune termică. La munte, în aceste zile e mai cald decât la câmpie. Din acest motiv, în zonele joase, sunt dimineţi cu ceaţă densă.

Încă de luni, temperaturile au scăzut cu 4-5 grade, faţă de duminică. În Moldova, de exemplu, maxima nu a trecut de 6 grade. Iar răcirea continuă.

Meteorologii vorbesc şi despre o inversiune termică. Dimineaţa, la munte, temperaturile au fost mai ridicate decât în zona de câmpie unde, ceaţa a menţinut aerul rece şi umed.

Răcirea semnificativă a vremii va fi simţită abia de joi, când aerul rece siberian ajunge în România. El va aduce, mai întâi în estul ţării, temperaturi la pragul îngheţului, chiar în timpul zilei, mult sub cele normale pentru această perioadă.

La munte va fi iarnă în toată regula, cu ninsoare şi viscol, iar stratul de zăpadă va depăşi 10-15 centimetri. Mai cald va rămâne doar în vest, unde se mai pot atinge 15 grade şi în zilele următoare.

Vremea rece va rămâne în România până la sfârşitul lunii, aşa că zilele de minivacanţă dintre sărbătoarea Sfântului Andrei şi 1 decembrie ar putea veni cu ninsori  atât la munte, cât şi în sudul ţării.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More