Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Un val de ger se abate peste România. Se întorc și ninsorile în majoritatea regiunilor

0 342

Luni avem vreme închisă şi mai rece decât duminică. Vânt intens în ţinuturile estice şi ceva fulguieli la munte, prin centrul ţării şi în dealurile din sud. În special luni noapte se instalează gerul și încep ninsorile, care se extind marți.

Vremea 21 ianuarie în ţară

Valorile termice, în scădere în cea mai mare parte a ţării, se vor situa în majoritatea zonelor în jurul celor climatologic specifice date. Prognoza meteo estimează că temperaturile maxime se vor încadra între -3 şi 6 grade, iar cele minime între -8 şi 0 grade, local mai mici, în jurul a -11 grade, în Moldova.

Cerul va fi mai mult noros; în cursul zilei doar pe arii restrânse la munte, în centrul teritoriului şi trecător în dealurile sudice se vor semnala precipitaţii slabe, mai ales sub formă de ninsoare, iar în zonele joase, cu precădere din sudul ţării va fi ceaţă, asociată cu burniţă, în special în primele ore.

Pe timpul nopţii aria precipitaţiilor (predominant ninsori) va cuprinde treptat regiunile din jumătatea de sud-vest. Izolat vor fi depuneri de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări ziua în Moldova şi în Dobrogea, iar noaptea pe crestele montane şi în sud-vest. Presiunea atmosferica va creşte în prima parte a intervalului în sudul şi estul ţării.

Marţi ninge în mare parte a ţării

Vremea va fi în general închisă pe 22 ianuarie, cu precipitaţii în cea mai mare parte a ţării. În regiunile sudice şi sud-estice acestea vor fi mixte şi pe alocuri se va depune polei, iar în restul teritoriului vor fi ninsori, local moderate cantitativ, mai ales în Munţii Banatului, vestul Carpaţilor Meridionali şi Moldova, unde stratul de zăpadă nou depus va fi consistent. 

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în zona montană, în special din sud-vestul ţării, unde va fi viscol. Temperatura aerului va avea variaţii nesemnificative pe parcursul intervalului, astfel că valorile maxime se vor încadra între -6 grade în nordul Moldovei şi 4…6 grade pe litoral, iar în noaptea de marţi spre miercuri se vor înregistra între -7 şi 5 grade. Pe arii restrânse, trecător, se va semnala ceaţă. Presiunea atmosferica va scădea accentuat în toate regiunile.

Ploi și ninsori miercuri

Pe 23 ianuarie, vremea se va menţine predominant închisă şi temporar se vor semnala precipitaţii în cea mai mare parte a ţării.

Excepţie vor face regiunile centrale, unde cerul va fi temporar noros, iar precipitaţiile pe arii mai restrânse. Îndeosebi în Carpaţii Meridionali şi în dealurile subcarpatice din sud, cantităţile de apă vor fi însemnate. La munte şi în Moldova vor predomina ninsorile, în Dobrogea, sudul Munteniei şi al Olteniei va ploua, iar în rest vor cădea precipitaţii mixte.

Pe arii restrânse vor fi depuneri de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări locale în sudul şi sud-estul ţării, precum şi în zona montană înaltă. Potrivit ANM, temperaturile maxime vor fi cuprinse între -2 şi 8 grade, mai scăzute în nordul Moldovei, dar şi mai ridicate în sudul Dobrogei, iar cele minime se vor situa, în general, între -6 şi 4 grade. Izolat se va semnala ceaţă.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More