Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Un vis devenit realitate: librărie și cinema 3D în centrul Dejului. Urmează redeschiderea muzeului – VIDEO

0 846

Forfotă mare azi în centrul Dejului, unde autoritățile locale au marcat Ziua Culturii Naționale prin inaugurarea a două repere culturale dejene: librăria municipală și cinematograful 3D.

După manifestările dedicate poetului Mihai Eminescu, la bustul acestuia din Dej, unde au avut loc o slujbă religioasă, depuneri de coroane și un minirecital de poezie și muzică, lumea culturală a Dejului s-a mutat în zona centrală, unde, chiar peste drum de Primărie, s-au deschis azi porțile unui nou centru dedicat culturii.

În această clădire, care nu de mult găzduia săli de clasă ale Colegiului Național ”Andrei Mureșanu” s-au inaugurat azi noua librărie municipală și cinematograful 3D, urmând ca peste doar o săptămână să fie redeschis, tot în această locație, și Muzeul Municipal Dej.

Alături de autoritățile locale, la manifestările de azi au fost prezenți reprezentanți ai instituțiilor publice locale, reprezentanți ai instituțiilor de învățământ, asociații și fundații culturale și literare, profesori, elevi, dar și simpli dejeni curioși să vadă pentru prima dată cum arată noua investiție a municipalității.

Sala de conferințe a fost neîncăpătoare pentru mulțimea care a dorit să participe la evenimente, astfel că difuzarea documentarului despre viața poetului ”Mihai Eminescu” s-a realizat atât pe proiectorul din sala de conferințe, cât și în noua sală multimedia a Cinematografului 3D.

După discursurile primarului Costan Morar, o scurtă prezentare făcută de Constantin Albinetz (directorul Muzeului Municipal Dej), dar și un moment literar susținut de trei eleve din Dej, participanții au făcut cunoștință pentru prima oară cu noua librărie (care cuprinde momentan peste 3.000 de titluri) și noul cinematograf (cu o capacitate de 65 de locuri).

Librăria va fi deschisă zilnic, de luni până vineri, între orele 8-16, dejenii putând cumpăra cărțile care sunt deja pe stoc, dar pot comanda și alte titluri, în funcție de dorințele acestora. De asemenea, Ovidiu Rus, cel care are în grijă librăria municipală, așteaptă sugestiile dejenilor pentru a îmbogăți stocul de titluri de carte.

La noul cinematograf 3D, pe tot parcursul acestei săptămâni va rula documentarul ”Mihai Eminescu”, difuzarea filmului fiind dedicată tuturor elevilor dejeni.

Săptămâna viitoare, cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române, autoritățile municipale îi invită pe dejeni să participe la inaugurarea noii locații a Muzeului Municipal Dej.

https://www.facebook.com/pg/Someseanul/photos/?tab=album&album_id=1728158403913586

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More