Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Un zălăuan s-a ales cu o pagubă de 160.000 de lei

0 28

portmoneu bani

Administratorul unei societăţi comerciale din municipiul Zalău a sesizat Poliţia, reclamând faptul că a fost înşelat de reprezentanţii unei firme din Râmnicu Vâlcea căreia i-a virat contravaloarea cantităţii de 25 tone de combustibil, însă nu a mai intrat în posesia acestuia.

În baza unei înţelegeri prealabile şi a unui contract semnat de ambele părţi, în 24 iulie, la indicaţiile reprezentanţilor firmei din Râmnicu Vâlcea (firmă intermediară), zălăuanul s-a deplasat în municipiul Arad, pentru a încărca 25 tone de combustibil. După efectuarea operaţiunilor de încărcare, înainte de a ieşi pe poarta societăţii comerciale furnizoare a combustibilului, B. Cristian, reprezentantul firmei din Vâlcea, i-a comunicat transportatorului să aştepte pentru a verifica dacă contravaloarea mărfii a fost virată în contul firmei arădene.

Deşi suma de 158.596 lei fusese plătită de firma din Zalău în contul firmei vâlcene, aceasta nu a virat banii mai departe către firma din Arad, motiv pentru care transportatorul a fost obligat să descarce combustibilul.

În tot acest timp, B. Cristian a scos din cont suma de 10.000 lei, iar restul i-a virat in contul unei firme din Bucureşti, şi după acel moment nu a mai răspuns la telefon.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Zalău a emis un mandat de aducere, pe numele lui B. Cristian, iar poliţiştii de investigare a fraudelor s-au deplasat în Râmnicu Vâlcea, de la unde l-au adus la Zalău. Acesta a fost prezentat instanţei de judecată cu propunerea de arestare preventivă pentru înşelăciune, Judecătoria Zalău emiţând mandat de arestare pentru 29 de zile.

Poliţiştii continuă cercetările pentru identificarea firmei din Bucureşti, în conturile căreia au fost viraţi restul de bani.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More