Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Unde votezi la alegerile europarlamentare. Sondaj: Tu vei vota?

0 170

votare-sectii-7

Pentru alegerile europarlamentare din 25 mai vor fi organizate la nivelul întregii țări 18.532 de secții de votare. Vezi mai jos cum poți afla la ce secție de votare trebuie să mergi.

Pentru cele 18.532 de secții de votare din țară vor fi tipărite 20,1 milioane de buletine de vot. La acestea se adaugă buletinele de vot destinate secțiilor de votare din străinătate.

La aceste alegeri vor fi confecţionate 92.660 de ştampile cu menţiunea „Votat” şi tipărite 17,7 milioane de timbre autocolante, tot cu menţiunea „Votat”, care se vor lipi pe cărţile de identitate ale celor care vor vota la alegerile europarlamentare. În cazul cetăţenilor care se vor prezenta la vot cu buletine de identitate, va fi aplicată ştampila cu menţiunea „Votat”, pe una din filele documentului.

Tu cu cine vei vota? Votează în sondaj!

Pentru cei care doresc să meargă la vot și nu știu la ce secție de votare sunt înscriși, pot consulta Registrul Electoral. Aici, trebuie să introduceți codul numeric personal (CNP) și numele din actul de identitate (exact cum este scris, cu cratimă pentru cei cu două prenume) iar în câteva secunde veți vedea secția de votare, adresa ei și celelalte străzi care sunt cuprinse la aceeași secție.

registrul electoral

Dacă la data alegerilor nu vă regăsiți pe listele permanente de la secțiile de votare, puteți să vă exprimați opțiunea la europarlamentare după ce veți fi înscriți pe listele suplimentare.

Campania electorală pentru alegerile europarlamentare a început vineri, la ora 00.00, şi se va încheia cu o zi înainte de data alegerilor, respectiv sâmbătă 24 mai, la ora 7.00.

[socialpoll id=”2198740″]

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More