Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Unirea Dej pierde cu 2-0 meciul cu Arieșul Turda – GALERIE FOTO

0 36

Unirea Dej - Ariesul Turda fotbal (7)

Clubul de fotbal Unirea Dej a pierdut cu 2-0 întâlnirea de pe teren propriu cu Arieșul 1907 Turda. Meciul, disputat în această după-amiază cu începere de la ora 15, a contat pentru etapa a VI-a a seriei a V-a din Liga a III-a.

Oaspeții au început mai bine meciul și Fertea putea deschide scorul încă din minutul 8, dar șutul său de la 6 metri a fost slab. La cealaltă poartă, Paul Bogdan și-a încercat norocul de la 20 de metri, Vaida a reținut cu ușurință. În minutul 15, Cordoș a centrat de pe partea stângă, Fertea a lovit balonul cu capul de la marginea careului mic și a deschis scorul pentru formația sa. Același fotbalist putea înscrie câteva minute mai târziu la o fază asemănătoare, însă Blaga a reușit să prindă mingea. Nou-sositul Boroștean (’26) a executat pe jos, direct în brațele portarului, o lovitură liberă de la 20 de metri, fără succes pe tabelă.

Fotbaliștii de la Turda și-au dublat avantajul în minutul 32. Sabou a executat excelent o lovitură liberă de la aproximativ 18 metri, Blaga nu a avut reacție, iar mingea a ajuns lângă bară, la colțul lung. Poate cea mai importantă ocazie de gol a gazdelor i-a aparținut lui Paul Bogdan. Mai întâi Moldovan a șutat de la marginea careului mare, Vaida a respins cu greu în față, iar Bogdan a trimis în portar din 4 metri și a ratat o ocazie uriașă.

Tot oaspeții au început în forță și în partea secundă. Sabou din lovitură liberă putea face 3-0, numai că Blaga a fost la post. În minutul 60, Sauca a scos din joc fundașii Unirii, a pasat perfect pentru Fertea, dar Vasile Pop și-a salvat echipa în ultimul moment cu o intervenție decisivă la minge. Presingul ucigător al oaspeților a făcut ca uniriștii să nu se mai apropie de poarta adversă, aproape toate mingile întorcându-le în propria jumătate de teren. Cu 20 de minute înainte de final, Fertea a cerșit un penalty, dar arbitrul a fost aproape și a văzut faza, avertizându-l cu un cartonaș galben pentru simulare.

O fază controversată a avut loc în minutul 74. Balmoș a comis un fault dur la mijlocul terenului și trebuia să vadă al doilea cartonaș galben și să fie eliminat, arbitrul a preferat doar să-l avertizeze verbal. Imediat după această fază, Balmoș a fost schimbat și a ieșit de pe teren. În minutul 78, la un contraatac fulger al oaspeților, 4 contra 3, Tiliancă a șutat slab în brațele goalkeeper-ului dejean. Vasile Pop a trimis și el puternic de la 30 de metri, Blaga a respins cu greu și și-a salvat echipa de la primirea unui nou gol.

Pe principiul ”scoatem atacanții de pe teren (Boroștean, Moldovan) și îl retragem pe nou-intratul Băieșu la mijloc”, uniriștii nu au mai contat în atac și nu au mai avut cu cine să se apropie de poarta adversă, fie doar și pentru ultimele 5 minute de joc. Meciul s-a încheiat cu victoria Arieșului, 2-0 și liderul seriei a V-a din Liga a III-a se întoarce la Turda cu toate cele 3 puncte puse în joc.

FC Unirea Dej: 1. Blaga, 2. Cerquetani, 5. Pop Vlad, 13. Bud, 3. Plaian, 7. Paul Bogdan, 10. Găbruș, 4. Rus Sergiu, 9. Moldovan, 8. Pop Florin, 19. Boroștean. Rezerve: 22. Sabo, 20. Băieșu, 18. Blaj, 12. Coc, 14. Itu Cătălin, 6. Prodan, 11. Pop Ciprian. Antrenor: Eusebiu Șuvagău.

AFC Arieșul 1907 Turda: 1. Vaida, 2. Sasa, 4. Popa, 6. Tarcea, 5. Sabou, 23. Ionescu, 10. Sauca, 11. Pop Vasile, 7. Fertea, 19. Tilincă, 17. Cordoș. Rezerve: 12. Pampea, 18. Burca, 14. David, 9. Ceaca, 16. Matiș, 8. Balmoș, 15. Arcuși. Antrenor: Cosmin Tilincă.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More