Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Unirea Dej a trecut de TTU Tallinn și continuă aventura în Challenge Cup – FOTO/VIDEO

0 48

unirea dej ttu tallin meciul calificarii

Cu un scor identic cu cel din primul meci al dublei manșe cu estonienii de la TTU Tallinn, CS Unirea Dej a obținut calificarea în turul următor al competiției europene Challenge Cup.

După victoria obținută în primul meci cu echipa din Estonia, Unirea Dej a început extrem de relaxată meciul de miercuri din Sala Sporturilor din Dej. Problemele dejenilor au fost în principal cele de la preluare, unde atât Gavriș, cât și Kantor au fost în dese rânduri depășiți de situație. Victor Lazăr i-a rulat pe amândoi pe tot parcursul meciului, la fel cum s-a întâmplat și cu Ilic și Gemănariu.

Echipa din Estonia a făcut ce-a vrut în startul meciului, principalul motor al oaspeților fiind brazilianul Daniel De Souza Maciel, cel care le-a dat bătăi de cap dejenilor atât când a servit, cât mai ales în atac. TTU a ajuns în primul set la un avantaj de 8 puncte, Unirea a recuperat din handicap până la 20-23, însă nu suficient ca să ia setul, astfel că oaspeții au deschis tabela cu 1-0.

Setul al doilea a început cu Vlad Kantor libero la Unirea Dej. Oaspeții au luat avans de două puncte, însă Marius Dascălu și-a făcut datoria de căpitan și a tras echipa după el. Cu ajutorul jocului bun făcut de Danilo și Igor Didorciuc, gazdele au reușit să puncteze cu un blocaj bun. Unirea s-a distanțat la 6 puncte avans, la 20-14, însă a început să piardă teren pe fondul greșelilor neforțate. La 21-20 în teren pentru dejeni a intrat Ilic în locul lui Gemănariu, dar Tallinn a egalat și chiar s-a desprins. Unirea a revenit însă spectaculos și a făcut 26-24, egalând situația la seturi.

CITIȚI ȘI:

LIVE VOLEI – Unirea Dej – TTU Tallinn. Dejenii s-au calificat în faza următoare!

La doar un set distanță de obținerea calificării, uniriștii au forțat în setul al treilea până s-au desprins la 19-14. A urmat o nouă perioadă de relaxare inexplicabilă ce le-a permis estonienilor să egaleze la 19. Elevii lui Victor Lazăr au ținut însă piept avântului oaspeților și au câștigat setul cu 26-24, preluând avantajul și pe tabelă.

Ultimul set s-a jucat fără presiune. Dejenii, deja calificați, n-au mai forțat, dar au reușit totuși să câștige și acest set și meciul, oferind sutelor de spectatori aflați în sală motive să-i aplaude în picioare la final.

În faza următoare a Challenge Cup, Unirea va juca împotriva învinsei din meciul de CEV Cup dintre Dinamo București și Kecskemet (Ungaria). În prima partidă dintre cele două formații, Dinamo s-a impus în deplasare cu 3-2, al doilea meci al dublei manșe fiind programat la București în 19 noiembrie. Așadar, cel mai probabil, Unirea va juca împotriva ungurilor în șaisprezecimile cupei europene.

http://youtu.be/hg3QZxz5kvs

https://www.facebook.com/album.php?fbid=819218081474294&id=467241263338646&aid=1073741912

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More