Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Unirea Jucu a pierdut ultimul meci prin neprezentare. Antrenorul Barbu a fost demis prin SMS

0 59

Situație incredibilă la echipa de Liga a III-a Unirea Jucu, care trece prin momente grele după ce a ratat promovarea în Liga a II-a. Echipa clujeană nu s-a prezentat la ultimul meci de campionat în deplasare, cu AFK Csikszereda Miercurea Ciuc, din etapa 25 și a pierdut partida cu 3-0 la ”masa verde”, urmând să fie sancționată cu amendă de FRF.

Mai mult, la începutul acestei săptămâni antrenorul Gheorghe Barbu a fost demis prin SMS de președintele clubului, Daniel Chiorean, cel care a luat decizia de a anula antrenamentele echipei dar și deplasarea la Miercurea Ciuc.

Din câte se pare, Chiorean dorește prin aceste măsuri ca Unirea Jucu să încheie campionatul în afara podiumului, deși avea șanse să încheie sezonul pe locul al doilea. Astfel, dacă echipa din Jucu termină campionatul mai jos de locul 3, conducerea echipei poate reduce veniturile jucătorilor cu 25% și anularea bonusurilor, invocând ratarea obiectivului de clasare pe podium.

 

Proaspăt demis, antrenorul Gică Barbu a povestit pentru Sportul Sălăjean toate cele întâmplate la Unirea Jucu în acest început de săptămână.

”Am fost informat printr-un SMS de către domnul Chiorean că nu mai sunt antrenorul echipei. În mod normal nici nu avea cum să mă demită, deoarece sunt în obiectiv: echipa se află pe locul 3, la două puncte în faţa Industriei Galda. Eu nu ţin cu dinţii de scaunul de antrenor. Cu toate acestea, luni după-amiază am fost la stadion ca să le spun la revedere la băieţi şi să le mulţumesc. Când am ajuns acolo am aflat de la căpitanul Luca şi Horvat că antrenamentul era oricum anulat, dar şi deplasarea de la Miercurea Ciuc.

Nu înţeleg cum poate un preşedinte să îşi bată joc de toată munca noastră. De multe ori a spus că abia aşteaptă să se termine campionatul, iar dacă nu suntem pe primele trei locuri, le taie jucătorilor 25 la sută din venituri, deoarece aşa este o clauză din contract. I-am spus că nu mi se pare normal să pună problema aşa. Noi am muncit şi trebuie să ni se asigure condiţii. Trebuiau date şi salariile jucătorilor, însă acest lucru nu s-a întâmplat.

Ştiam de la primar că banii au fost depuşi în contul clubului, mai exact un miliard, dar nici nu a vrut să audă de asta. Ideea este că preşedintelui îi convine ca ultimele două meciuri să nu se joace şi astfel să nu atingem obiectivul, ca să poată să le taie din venituri jucătorilor. Dacă s-ar câştiga meciurile cu Miercurea Ciuc şi Sănătatea Cluj, echipa ar putea ajunge chiar pe locul II.

Mi se pare strigător la cer să demiţi un antrenor şi să anulezi un antrenament şi o deplasare. Am şi dovadă pentru ceea ce spun. Există o hârtie în care jucătorii au semnat toţi că au luat la cunoştiinţă că este anulat antrenamentul şi deplasarea de la Miercurea Ciuc. Nu vreau să vorbesc despre multe chestiuni, însă este o mare mizerie aici şi de totul s-ar putea alege praf şi pulbere. Toţi din afară cred că este doar lapte şi miere aici, dar au existat lipsuri mari.

Din păcate, doar preşedintele are dreptul de semnătură şi el controlează tot. Jos pălăria pentru domnul primar şi pentru consilieri, dânşii au trimis banii pentru echipă, dar se pare că s-au pierdut pe drum. Mi-a spus în meciul cu Unirea Dej, eram cu antrenorul secund, că ar vrea să facă cumva să nu ne clasăm printre primii trei, ca să poată tăia acei 25 la sută. Nu mi se pare normal ce se întâmplă….”, a declarat, pentru Sportul sălăjean, tehnicianul Gică Barbu.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More