Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Unitate pentru sănătatea femeii. Elevi, profesori și adulți, în ”Marșul Roz” pentru prevenția cancerului la sân – FOTO/VIDEO

0 61

Zeci de elevi, profesori, dar și simpli dejeni au participat vineri la amiază la o acțiune care are ca scop atragerea atenției cu privire la pericolul pe care îl reprezintă cancerul la sân, una dintre principalele cauze de mortalitate în rândul femeilor.

Acțiunea, demarată la inițiativa Colegiului Tehnologic ”Constantin Brâncuși” Dej, a avut darul de a trage un semnal de alarmă în principal în rândul elevelor acestei instituții de învățământ. Astfel, în cadrul unui seminar pe probleme de sănătate susținut de cadre didactice și parteneri din rândul organizatorilor, s-au adus în discuție modalități de prevenire a acestei maladii necruțătoare, s-au dat sfaturi cu privire la diagnosticare și tratament, toate participantele fiind îndemnate să-și facă periodic o autoevaluare și să meargă la doctor imediat ce sesizează o problemă în acest sens.

La finalul seminarului, elevele și profesorii, dar și reprezentanți ai companiei Avon, și-au dat întâlnire în Parcul Mic din Dej cu elevi și profesori ai altor școli din Dej, dar și cu reprezentanți ai clubului Rotary Dej, de unde au pornit alături de alți dejeni într-un marș prin centrul orașului.

Această campanie marchează lupta împotriva cancerului la sân și doreşte să atragă atenţia asupra celor atinşi de această maladie şi să impulsioneze strângerea de fonduri necesare luptei împotriva cancerului la sân.

Mai mult, această acțiune are darul de a sensibiliza și impulsiona femeile, indiferent de vârstă, să efectueze periodic investigații medicale specifice descoperirii cancerului la sân.

Această maladie reprezintă a doua cauză de deces în rândul persoanelor afectate de cancer şi este responsabilă pentru peste 1,6% dintre decesele înregistrate la femei, în întreaga lume. Descoperită în primele sale stadii, această boală poate fi însă tratată cu succes, rata de supravieţuire după tratamentul aplicat în faza incipientă fiind de aproape 100% în primii cinci ani de la stabilirea diagnosticului.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1258878414174923.1073742321.467241263338646&type=3

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More