Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Unități din industria alimentară din Sălaj și Bistrița-Năsăud, amendate de ANSVSA

0 75

Direcțiile județene sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor au desfășurat în cursul lunii septembrie mai multe activități de control în unitățile din industria agroalimentară.

Unitățile din industria agroalimentară controlate desfășoară activități pe domenii de activitate diverse, precum fabricarea produselor de morărit, a pâinii și produselor de patiserie, a altor produse alimentare, a băuturilor răcoritoare și alcoolice precum și unități de depozitare — alimentare, semințe, legume fructe.

Controlul unităților a vizat în principal aspecte privind calitatea spațiilor în care produsele alimentare sunt manipulate, prelucrate precum și cele de depozitare a materiilor prime și produselor finite, controlul dăunătorilor, evidența documentelor și a informațiilor privind sistemul HACCP, condițiile de igienă și de funcționare a unității.

In unitățile din industria agroalimentară s-au efectuat 7.077 controale, fiind acordate 88 avertismente precum și 58 amenzi în cuantum de 115.600 lei.

 

Pentru neconformitățile constatate au fost acordate amenzi în următoarele județe:

Bistrița-Năsăud, 2.600 lei — lipsă analize medicale periodice personal, igienă necorespunzătoare a spațiilor de depozitare, produse de patiserie-cofetărie neetichetate corespunzător;

Sălaj, 600 lei — comercializare în spațiu neaprobat;

De asemenea în cadrul controalelor în unitățile din industria agroalimentară s-au prelevat probe conform procedurilor, urmărindu-se prezența și încadrarea în valorile maxime admise a pesticidelor, contaminanților, aditivilor și substanțelor interzise precum și teste de sanitație necesare analizei gradului de igienă, probe transmise spre analiză laboratoarelor arondate, se mai precizează în comunicatul ANSVSA.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More