Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj, în topul 1.000 al instituțiilor de învățământ din lume

0 62

UBBCluj

Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj și Universitatea din Bucureşti se găsesc în topul 1.000 al instituțiilor de învățământ din lume, în urma unei evaluări a peste 25.000 de instituţii de învăţământ superior.

Cele două universități din România au fost incluse în primele 4% universități din lume, clasament realizat de Center for World University Rankings în 2015. Astfel Universitatea din Bucureşti (UB) ocupă locul 986 şi Universitatea Babeş-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca locul 987, ambele obținând 44,04 puncte.

Clasificarea a fost făcute în funcție de mai mullte criterii precum calitatea educaţiei, gradul de ocupare a forţei de muncă după absolvire şi calitatea personalului didactic, fiecare dintre acestea cu o pondere de 25 de procente.

„La capitolul calitatea educaţiei, UB se află pe locul 237, iar UBB pe locul 367, în cazul calităţii mediului academic ambele se situează pe poziţia 218, iar la gradul de angajare a absolvenţilor, cele două universităţi sunt pe locul 567 în lume”, se arată într-un comunicat de presă.

Cele mai bune universități se găsesc în SUA Harvard, Stanford şi Massachusetts Institute of Technology. Cambridge şi Oxford din Marea Britanie ocupă locul doi în clasament.

SUA are cele mai bune 20 de instituții de învățământ superior din lume, Marea Britanie și Japonia câte 2, iar Elveția una.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More