Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Universitatea Cluj pierde la „masa verde” meciul cu Chiajna

0 23

Universitatea Cluj - CFR Cluj - fotbal-Liga1 (15)

„U” Cluj a pierdut la masa verde partida cu Concordia Chiajna, din etapa a XXII-a a Ligii 1. Decizia a fost luată de Comisia de Recurs a FRF, care a hotărât că folosirea jucătorului Marius Martac de către echipa ardeleană a fost nelegală. 

Motivul? O contestație depusă de Chiajna la Comisia Națională pentru Soluționarea Litigiilor (CNSL) pe motiv că Marius Martac nu ar fi avut drept de joc. CNSL a respins contestația Concordiei, dar ilfovenii au făcut recurs. Comisia de Recurs a FRF a dictat invers decât Comisia Națională pentru Soluționarea Litigiilor, acceptând contestația Chiajnei, ceea ce ar însemna o victorie a Concordiei la „masa verde” cu 3-0. Pe teren meciul se încheiase egal, 1-1.

LPF, prin avocatul Paul Alexandru Mincu, din cadrul Departamentului de Competiţii, a informat clubul „U” Cluj că transferul fundaşului este efectuat conform regulamentelor în vigoare.

”Jucătorul fusese transferat temporar de la clubul Oţelul Larisa la clubul Corona 2010 Braşov, pentru perioada 07.08.2013 – 30.06.2014. Prin hotărârea irevocabilă nr. 10 din 29.01.2014, pronunţată în dosar, comisia cu atribuţii jurisdicţionale a constatat încetarea raporturilor contractual între Martac Marius Mădălin şi Corona 2010 Braşov. Fiind liber de contract, jucătorul a beneficiat de dispoziţiile art. 19.2 din RSTJF, potrivi cărora: În situaţia unui transfer temporar, în cazul în care contractul cu clubul cesionar încetează înaintea transferului temporar, jucătorul are dreptul ca, în perioadele de transfer, să revină la clubul cedent, dacă acesta solicită, sau să încheie un nou contract cu un alt club numai pentru perioada de până la expirarea transferului temporar. (…)

În opinia noastră, este evident că opţiunea privind întoarcerea la vechiul club sau alegerea unui nou club până la împlinirea perioadei iniţiale a transferului temporar aparţine jucătorului (…) În cazul de faţă, fotbalistul a ales să încheie un contract cu un nou club astfel că o eventuală solicitare pentru revenirea jucătorului este irelevantă şi nu poate suprima dreptul de opţiune al jucătorului. (…) Opinăm că legitimarea jucătorului este efectuată în mod regulamentar, iar Martac Marius Mădălin are drept de joc pentru Campionatul Naţional”, se arată în răspunsul primit de ”U” de la LPF.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More