Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Universitatea de Medicină din Cluj, obligată să plătească daune unei studente pe care a exmatriculat-o

0 49

Tribunalul Cluj obligă Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj să plătească daune morale de 1.500 de euro unei studente din Irlanda, după ce aceasta a fost exmatriculată deşi, iniţial, fusese declarată admisă şi a urmat 3 luni cursurile Facultăţii de Medicină Dentară.

„Magistraţii clujeni au obligat UMF Cluj-Napoca să plătească daune morale de 1.500 de euro unei studente din Irlanda, Yasmine Dakik, care fusese iniţial, în 2013, admisă la Facultatea de Medicină Dentară şi a urmat trei luni cursurile, după care a fost exmatriculată pe motiv că notele obţinute la liceul urmat în Irlanda nu sunt destul de bune pentru UMF. De asemenea, universitatea a fost obligată să îi restituie clientei mele şi taxa de şcolarizare de 5.000 de euro. Am solicitat acordarea de daune morale pe ideea de stres, de tensiuni create, de situaţia neplăcută în care a fost implicată clienta mea”, a declarat avocatul Mihai Pop pentru Medifax.

Yasmine Dakik şi-a depus dosarul de admitere la UMF Cluj-Napoca în 2013 pentru anul universitar 2013-2014 şi a achitat taxa de studii pentru primul an, în valoare de 5.000 de euro.

”A fost obligată să facă nişte investiţii în suportul de curs, cărţi. În perioada sărbătorilor de iarnă, la sfârşitul anului 2013, a fost anunţată de cei de la UMF că există o problemă cu dosarul său de înscriere. Iar în ianuarie 2014, când trebuia să se prezinte în sesiunea de iarnă, a fost chemată la secretariat să semneze o hârtie prin care acceptă să fie exmatriculată fără returnarea taxei de şcolarizare şi s-a insinuat că ar fi vina ei că nu a fost acceptată”, a mai spus avocatul studentei.

Potrivit acestuia, când s-a înscris la UMF Cluj-Napoca, Yasmine Dakik era acceptată la mai multe universităţi din Ungaria şi Germania, dar ea a optat să studieze în România.

Studenta din Irlanda a părăsit UMF Cluj-Napoca, dar a dat universitatea în judecată, iar la sfârşitul lunii martie 2016 Tribunalul Cluj a emis o sentinţă definitivă în acest caz. Yasmine Dakik studiază, în prezent, medicina dentară la o universitate din Ungaria.

Reprezentanţii UMF Cluj-Napoca au declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că universitatea va respecta întocmai decizia instanţei, fără să ofere alte detalii legate de acest caz.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More