Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Unsprezece persoane luate pe sus de trupele speciale în urma unor percheziţii

0 1.158

Nu mai puţin de 94 de percheziţii domiciliare au fost derulate de către Direcţia Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române. Printre judeţele vizate se află Clujul şi Bistriţa-Năsăud. Unsprezece persoane au fost reţinute pentru deturnarea licitaţiilor publice, evaziune fiscală în formă continuată, spălarea banilor, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.

Mai multe percheziţii au avut loc în datele de 18 octombrie, respectiv 13 noiembrie, în 11 judeţe (Mureş, Alba, Argeş, Arad, Bistriţa-Năsăud, Bacău, Cluj, Ilfov, Iaşi, Mehedinţi şi Neamţ), sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, beneficiind şi de sprijinul Serviciului Judeţean Anticorupţie Mureş.

Din cercetări cadrelor abilitate a reieșit faptul că, în perioada 2016-2018, reprezentanţii unei societăți comerciale din Mureş, având ca obiect de activitate servicii de pază, ar fi înfiinţat societăţi comerciale, cu specific pază şi protecţie, dar şi alte obiecte de activitate, pe numele unor persoane interpuse. Ulterior, aceste societăţi ar fi participat la licitaţii privind prestarea de servicii de pază în favoarea unor instituţii publice şi private, pe baza unor înţelegeri anterioare legate de preţul oferit, astfel încât licitația să fie adjudecată de o firmă controlată de către membri grupului. De asemenea, pentru îndeplinirea condiţiilor cerute pentru participarea la licitaţii, aceştia ar fi procedat la falsificarea unor documente.

În acelaşi timp pentru a evita plata impozitului pe profit şi a TVA, în perioada 2011-2016, membrii societăţilor ar fi înregistrat în actele contabile facturi fiscale de la 12 societăţi cu comportament fiscal neadecvat, reprezentând bunuri specifice activităţilor de pază, monitorizare şi dispecerat, care, în realitate, nu ar fi fost livrate, nefiind identificate în urma activităţilor procedurale.

Totodată, în perioada 2017-2018, persoanele implicate ar importat autoturisme prin intermediul societăților comerciale controlate şi, ulterior, acestea ar fi fost revândute către persoane fizice, fără a fi colectată TVA de plată la bugetul statului. Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de peste 2.200.000 de lei.

În acest mod, la data de 19 noiembrie, 11 persoane au fost reținute pentru 24 de ore, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de deturnarea licitaţiilor publice, evaziune fiscală în formă continuată, spălarea banilor, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals. În cursul zilei de azi, persoanele în cauză urmează a fi prezentate instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă. Aceste activităţi au avut şi sprijinul jandarmilor din județul Mureș.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More