Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

UNTOLD – Primul festival la care biletul se plătește donând sânge

0 97

campanie donare sange untold festival

UNTOLD Festival, în parteneriat cu Institutul Național de Transfuzie Sanguină (INTS), lansează ‘Pay with blood’, o campanie națională de încurajare a donării de sânge.

În perioada 14 — 24 iulie donatorii de sânge din centrele regionale și județene de transfuzii primesc reducere la Abonamentele UNTOLD dacă intră pe www.untoldfestival.com și completează formularul de donator. Mai mult, între 17-19 iulie, toți cei care vor dona sânge la caravana mobilă București, amplasată în Parcul Herăstrău, sau între 20-21 iulie la Centrul de Transfuzie Sanguină din Cluj-Napoca vor primi pe loc bilete la festival.

‘Festivalul UNTOLD are loc la Cluj-Napoca, în inima Transilvaniei, un loc care a făcut România faimoasă în întreaga lume pentru legendele cu Dracula. În contextul în care România se confruntă cu o lipsă acută de sânge în unitățile medicale, o campanie care se inspiră din aceste legende pentru a atrage atenția asupra unei probleme reale este mai mult decât binevenită. Prin campania ‘Pay with blood’, ne dorim să creștem gradul de conștientizare a acestei nevoi și contribuim la creșterea numărului de donatori în România’, spune Bogdan Buta, Director General UNTOLD Festival.

România ocupă în prezent penultimul loc din Europa la numărul de donatori activi de sânge, potrivit INTS. La nivel national, doar 1,7% din populația țării donează sânge, iar cei mai multi devin donatori doar atunci când trebuie să ajute o persoană apropiată lor, arată datele Institutului Național de Transfuzie Sanguină.

Campania ‘Pay with blood’ a fost dezvoltată de UNTOLD Festival în parteneriat cu Institutul National de Transfuzie Sanguină și cu sprijinul McCann București.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More