Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Unul din fondatorii trupei Paraziţii, prins în flagrant când lua mită 6000 de euro

0 429

Unul dintre fondatorii trupei Paraziţii, Alexandru Frâncu, actualmente angajat la Ministerul Culturii, a fost prins în flagrant, joi, de poliţiştii Direcției de Investigare a Criminalității Economice și ai Direcției Operațiuni Speciale, în timp ce primea mită de 6.000 de euro, într-un dosar de trafic de influenţă, potrivit unor surse judiciare.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Române, bărbatul a fost prins în flagrant joi, fiind suspectat că şi-a exercitat influența asupra membrilor unei comisii de avizare din cadrul unei instituții de cultură. Alături de Frâncu, alte două persoane au fost reținute de polițiști.
Cercetările arată că Alexandru Frâncu a pretins că ar avea  influență directă, cât şi prin intermediul unui alt bărbat, asupra funcționarilor unei comisii de avizare din cadrul unei instituții de cultură. Astfel, el ar fi cerut suma de 10.000 de euro unei persoane, pentru a condiţiona obţinerea unui aviz, informează Poliţia Română.

Prin anii ’90, Frâncu (foto stânga) a dat lovitura înființând, alături de Cheloo, una dintre cele mai cunoscute trupe de rapp. După câțiva ani, petrecuți alături de Paraziții, Alexandru Frâncu a decis însă să se retragă și să-și investească banii în afaceri.

A ajuns în scurt timp milionar în euro. Frâncu deține o vilă și un apartament de lux în capitală, o casă de vacanță în străinătate, și este posesorul a două limuzine. De asemenea, acesta este și patronul unui hotel de fițe din capitală, Hotel Boutique Lafayette, la care trag multe vedete de la noi și nu numai.

Procurorii Parchetului Capitalei au solicitat vineri judecătorilor de la Tribunalul București arestarea preventivă a lui Alexandru Frâncu, unul dintre fondatorii trupei Paraziții, acesta fiind acuzat de trafic de influență pe lângă funcționari din cadrul Direcției de Cultură Patrimoniu Cultural și Culte a Ministerului Culturii.

Potrivit unui comunicat al Parchetului Capitalei, la datele de 26 și 27 ianuarie, Alexandru Frâncu a pretins de la numitul C.F. suma de 10.000 de euro, direct și prin intermediul lui Petre Obrescof, lăsând să se creadă că are influență pe lângă funcționari din cadrul Direcției de Cultură Patrimoniu Cultural și Culte a Ministerului Culturii pentru obținerea unui aviz, necesar la Primăria Municipiului București pentru emiterea unei autorizații de construire, solicitată de C.F. pentru construirea unui imobil în sectorul 1 al Capitalei.

Pe 28 ianuarie, Petre Obrescof a primit de la C.F. suma de 6.000 de euro din suma totală de 10.000 de euro pretinsă. În același dosar, procurorii cer arestarea lui Petre Obrescof, complicele lui Alexandru Frâncu.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More