Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Unul dintre cele mai dificile momente de la inmormantare, explicat de o firma de servicii funerare

0 1.586

Unul dintre cele mai dificile lucruri cu care fiecare dintre noi ajunge sa se confrunte, cel putin o data in viata, este disparitia unei persoane apropiate. Fie ca vorbim despre bunici, parinti, alte rude, prieteni sau, in cel mai rau caz, copii, cu totii suntem expusi durerii pierderii unei fiinte dragi.

Pe langa socul propriu-zis, din momentul aflarii vestii, inaintea, in timpul si dupa inmormantare ajungem sa trecem prin stari nebanuite, de la deznadejde si furie la tristete extrema si resemnare.

Totusi, nicio alta imagine, fie ca ne referim la vederea persoanei decedate in sicriu, slujba de inmormantare sau zilele de priveghi, nu se compara cu momentul ultimei sarutari.

Dupa slujba de inhumare, preotul ii invita pe membrii familiei persoanei trecute in nefiinta sa isi ia ramas bun de la aceasta, ocazie cu care ii pot saruta fruntea sau mainile. Aceasta actiune este atat de dificila intrucat are o puternica incarcatura simbolica: practic, in acea clipa, realizati ca nu o veti mai vedea niciodata pe persoana care inseamna atat de mult pentru dumneavoastra.

servicii funerare

Casa Bucur, o firma de servicii funerare din Bucuresti, stie ca datoria sa nu este doar aceea de a organiza o inmormantare si de a furniza familiei defunctului si celorlalti participanti produse funerare precum pachete pentru pomana sau coroane si jerbe.

Tocmai din acest motiv, pe site-ul sau, Funerarii Bucuresti, sunt explicate diferite aspecte, de la documentatia preliminara necesara inhumarii pana la Legea funerara privind cimitirele, crematoriile umane si serviciile funerare.

Iar, in articolul de fata, aceasta casa de servicii funerare explica semnificatia si insemnatatea ultimei sarutari. Conform textului rostit de preot in timpul slujbei, chiar decedatul este cel care isi cheama apropiatii sa il sarute: „Veniti, toti cei care ma iubiti, si ma sarutati cu sarutarea cea mai de pe urma, ca de acum nu voi mai umbla, nici nu voi mai vorbi cu voi”.

Conform firmei de servicii funerare, care a consultat fete bisericesti, ultima sarutare reprezinta o traditie milenara, cu o puternica semnificatie, aceea a despartirii, dar si a impacarii cu sentimentul ca revederea va avea loc doar in viata de apoi. „Este un obicei izvorat dintr-un sentiment nedefinit si misterios, dar cu o forta neasteptat de mare (…) Din punct de vedere psihologic, putem intelege intelepciunea necuprinsa si valoarea terapeutica nepretuita a acestui obicei”, se arata intr-un volum teologic intitulat „Moartea si doliul”.

Conform aceleiasi surse citate de casa de servicii funerare, sarutarea cea de pe urma da ocazia celui indurerat sa il salute pentru totdeauna pe cel plecat dintre noi, intr-un spatiu familiar si prietenos, mai exact Biserica. „Acest loc aminteste celui indurerat ca, in final, intru Iisus Hristos nu exista despartire”, conchide scrierea respectiva.

Casa Bucur opereaza pe intreg teritoriul orasului Bucuresti, dar si al judetului Ilfov, oferind urmatoarele produse si servicii: sicrie si capace frigorifice, pachete pentru pomana si parastas, coroane si jerbe funerare, monumente funerare, respectiv consultanta funerara predeces, transport funerar, repatriere decedati, imbalsamare/tanatopraxie, inhumare si incinerare.

Articol realizat de iAgency.ro

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More