Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Uraganul Matthew: Președintele Obama a decretat stare de urgență în Florida și Carolina de Sud. Peste 340 de morți în Haiti

0 91

Florida și Carolina de Sud se confruntă, joi, cu cel mai puternic uragan care amenință direct Statele Unite în peste un deceniu.

Cu rafale de vânt de circa 215 kilometri pe oră, furtuna care a provocat decesul a cel puțin 339 de persoane în Haiti și a lovit nord-vestul Bahamas în trecerea sa prin Caraibe, este catalogat la categoria 4 (pe o scară de la 1 la 5), potrivit Centrului național american pentru uragane (NHC), informează Reuters.

Președintele american Barrack Obama a declanșat, joi, stare de urgență în Florida și ulterior și în Carolina de Sud.

Există risc de inundații în Florida, Georgia și Carolina de Sud, a avertizat NHC potrivit căruia uraganul Matthew ar putea avea ”un impact dezastruos”.

Serviciul meteorologic al SUA a anunțat că furtuna ar putea fi cea mai puternică ce va lovi nord-estul Florida în 118 ani.

”Furtuna aceasta este un monstru”, a declarat și guvernatorul de Florida Rick Scott într-o conferință. ”Matthew e posibil să aibă, la noapte, un impact devastator de-a lungul unor zone de pe coasta de est”, a mai spus acesta potrivit Fox News.

Autoritățile din Florida și Carolina de Sud au emis ordine de evacuare pentru circa 2 milioane de locuitori. Scott a mai declarat că a fost au fost activate 3.500 de forțe din Garda Națională a statului pentru a ajuta la misiunile de salvare.

Circa 339 de persoane și-au pierdut viața în Haiti, potrivit autorităților locale, iar alte câteva mii au fost relocate după ce furtuna le-a distrus casele, a scos copacii din rădăcini și a inundat cartiere întregi. În Republica Dominicană, aflată pe traiectoria uraganului Matthew patru persoane au fost declarate decedate, potrivit Reuters.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More