Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Urmările furtunii de cod roșu de la Dej: Blocuri fără acoperiș, copaci rupți, mașini avariate – VIDEO

0 1.485

Sute de dejeni au resimțit din plin efectele furtunii devastatoare care s-a abătut sâmbătă după-amiaza asupra municipiului Dej.

În special în zona cartierului Dealul Florilor, dar și în centrul orașului, mai multe blocuri au rămas parțial sau chiar total fără acoperiș. La o primă estimare sunt zeci de blocuri de locuințe afectate, iar pompierii dejeni au făcut cu greu față solicitărilor din partea cetățenilor.

Probleme speciale s-au înregistrat în zona străzii Aurora, chiar peste drum de Școala Generală nr. 4, unde un acoperiș s-a prăbușit în mijlocul drumului. La fel s-a întâmplat și pe Aleea Tomis, zonă în care acoperișul de tablă al unui bloc a fost dezlipit ca o hârtie de vijelia puternică. În aceeași zonă zeci de copaci au fost rupți sau smulși din rădăcini, căzând peste mașinile parcate, iar în cazul a peste 10 blocuri din vecinătate s-au desprins mai multe elemente de pe acoperișurile blocurilor.

De o situație specială au avut parte și locuitorii unui bloc de pe strada I. P. Reteganu, acoperișul clădirii prăbușindu-se chiar în mijlocul șoselei, blocând astfel circulația pe ”centura” Dejului.

Probleme cu acoperișurile blocurilor sau cu copaci rupți de vânt s-au mai întâlnit și pe străzile Orizont, Pepineriei, Fragilor, Unirii sau Ecaterina Teodoroiu.

Din cauza copacilor rupți care au căzut peste firele de tensiune și le-au pus la pământ, mai multe zone din cartierul Dealul Florilor au rămas în beznă, echipajele de intervenție ale companiei care furnizează electricitatea fiind așteptate de către locuitori pentru a remedia defecțiunile semnalate.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/cS07SJOF2uU" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

Descoperă mai multe la Someșeanul.ro

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More