Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Urmările furtunii din Sălaj. Acoperișuri și mașini distruse de grindină – VIDEO

0 1.326

Şase copii din Sălaj au fost evacuaţi în timpul furtunii de marţi, 93 de acoperişuri au fost distruse de grindină şi zeci de locuinţe, curţi, străzi şi beciuri au fost inundate, arată bilanţul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

În ultimele 24 de ore, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis 48 avertizări/atenţionări pentru fenomene meteo periculoase care anunţau frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, cantităţi de apă de până la 50 l/mp.

În contextul avertizărilor de vreme severă – cod portocaliu şi cod roşu, au fost transmise mesaje de protecţie a populaţiei prin intermediul sistemului de avertizare Ro-Alert în judeţele Alba, Dolj, Maramureş şi Sălaj.

Pompierii militari, sprijiniţi de autorităţile locale, au intervenit pentru evacuarea apei din 41 locuinţe, 108 curţi şi beciuri, dar şi de pe 12 străzi. Potrivit primelor estimări, din cauza căderilor de grindină, au fost afectate 93 acoperişuri de case, 10 acoperişuri de bloc, 2 acoperişuri de instituţii publice, 255 autovehicule şi 204 copaci. Totodată, în localitatea Şimleu Silvanei din judeţul Sălaj, din cauza apei infiltrate în locuinţă, s-a dispus măsura preventivă de evacuare a 6 copii, aceştia fiind trimişi temporar la rude.

Situația ISU Sălaj:

În urma fenomenelor meteorologice periculoase de ieri, 28.05.2019, prin intermediul 112, au fost semnalate inundații în localităţile Jibou, Crişeni şi Biuşa. Pompierii din cadrul Secției Jibou împreună cu SVSU JIbou au intervenit astăzi 29.05.2019 pentru evacuarea apei din subsolurile, demisoluri sau beciurilor mai multor gospodării situate pe străzile Libertăţii (una), Stejarilor (două), Odorheiului (una) şi Izvorului (una) şi Crişan (una) din localitate.

Pompierii zălăuani au fost solicitaţi să intervină la o solicitare primită prin numărul de urgenţă 112 pentru a îndepărta elemente de construcţie desprinse de pe acoperişul afectat al unui imobil. 

Situația sesizărilor înregistrate de cetățeni la autoritățile locale:

În urma fenomenelor meteo extreme din 28 mai, în Zalău, s-au înregistrat mii de sesizări după cum urmează:

  • 554 de sesizări cu privire la pagube produse la construcții/locuințe
  • 2453 de sesizări privind pagube la autovehicule
  • 97 de sesizări privind pagube la terenuri
  • 118 sesizări despre alt fel de pagube.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More