Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Urmările inundațiilor la Cluj-Napoca: zeci de case inundate și mașini avariate

0 69

Ploaia torențială care s-a abătut marți asupra Clujului a provocat pagube uriașe pentru locuitori, după ce zeci de case și subsoluri au fost inundate, iar mai multe mașini au fost avariate.

Echipajele de intervenție ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj au intervenit în teren încă de la primele solicitări, pentru a înlătura efectele inundațiilor, peste 100 de apeluri de urgență fiind efectuate în decurs de doar câteva ore.

Zonele de intervenție ale echipelor ISU au fost în principal în partea de nord a municipiului Cluj-Napoca, Piața Gării, străzile Tudor Vladimirescu, Decebal, Războieni, Corneliu Coposu, Maramureșului, Septimiu Mureșan, Cetății, Alexandru Vlahuță, Suceava Bulevardul Muncii și Calea Baciului, dar și în comunele Florești și Baciu, unde pompierii au intervenit pentru scoaterea apei din subsolurile imobilelor inundate.

“Au fost undeva la 27 de locaţii şi alte două sau trei intervenţii pentru alte aspecte legate de scoaterea apei din subsolul gospodăriile inundate, însă fără să pună probleme deosebite. S-au prioritizat în funcţie de efectele pe care au putut să le aibă. Prima dată s-a luat în considerare scoaterea apei din locuinţe, am înţeles că şi magazine din zona Piaţa Gării au fost inundate, şi s-a pus pe plan secund ceea ce însemna anexe, beciuri, gospodării. Nu a fost nimeni pus în pericol direct”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, Andrei Biriş.

Alături de pompierii ISU, în teren în zonele afectate au fost și reprezentanți ai Primăriei Cluj-Napoca, și echipele de intervenție ale serviciilor subordonate primăriei.

”Am fost peste tot unde au fost puncte critice. Cei mai afectați au fost locuitorii de pe străzile în pantă (de ex. Maramureșului, Breaza, Doinei, Migdalului etc) dar și de pe alte străzi colectoare, inclusiv din zona semi-centrală. Pur și simplu, datorită viiturii foarte violente apa a trecut peste gurile de canalizare și s-a adunat pe străzile colectoare, chiar și în unele curți ale oamenilor. De asemenea, unele canale de scurgere erau colmatate cu gunoaie și au agravat și mai mult situația existentă. Au intervenit cu profesionalism cei de la ISU, Compania de Apă Someș, Rosal, Bratner, RADP, Poliție și Primărie”, a spus primarul Emil Boc.

Citiți și:

S-a dezlănțuit potopul la Cluj. Centrul Clujului inundat, iar la periferii s-a așternut covor de grindină – FOTO/VIDEO

 

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More