Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Urmările ploilor la Cluj. Zeci de beciuri inundate și culturi agricole compromise

0 61

În ultimele 24 de ore, peste 100 de pompieri cu 60 mijloace tehnice au intervenit pentru limitarea și înlăturarea efectelor generate de fenomenele meteorologice.

La nivel național au fost înregistrate efecte de vreme rea în zece judete (Bacău, Caraș-Severin, Cluj, Dolj, Gorj, Hunedoara, Neamț, Prahova, Sălaj, Timiș). Cu eforturi sustinute, pompierii au acționat pentru evacuarea apei din 5 locuințe, 92 beciuri și 93 curți inundate, precum și pentru decolmatarea podețelor.

Cele mai semnificative efecte ale polilor au avut loc în județul Cluj, localitățile Gilău, Morlaca și Curtea Veche, unde peste 80 de beciuri au fost inundate. Efectele de vreme rea s-au înregistrat și în județul Timiș, unde salvatorii au intervenit pentru evacuarea apei din o locuință, 15 subsoluri și 4 curți.

În continuare, la nivel național nu mai sunt în desfășurare intervenții pentru înlăturarea efectelor negative.

În ceea ce privește alimentarea cu energie electrică, au fost semnalate defecțiuni în județele Dolj, Mehedinți și Vâlcea, însă la fața locului se află echipe tehnice care lucrează pentru remedierea situației în cel mai scurt timp.

Având în vedere faptul că informările de vremea rea vizează și perioada următoare, unitățile Inspectoratului General pentru Situații de Urgență rămân mobilizate pentru a interveni, în cel mai scurt timp, în zonele unde se pot produce inundații.

Evoluția fenomenelor meteorologice periculoase este permanent monitorizată prin Centrul Operațional Național al IGSU, la nevoie fiind posibilă dislocarea în județele afectate a forțelor și mijloacelor din alte zone în care nu sunt înregistrate situații de urgență.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More