Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Urmărire ca-n filme la Săpânța. Contrabandiștii au lovit mașina poliției

0 47

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului PF Sarasău au indisponibilizat două autoturisme de teren în care se aflau peste 28.000 pachete cu țigări de proveniență ucraineană.

Polițiștii de frontieră de la Sectorul PF Sarasău au acționat ieri pentru oprirea pe un drum forestier de pe raza localității Săpânța, jud. Maramureș, a două autoturisme de teren despre care se dețineau date că transportă țigări de proveniență ucraineană.

Deoarece șoferii celor două mașini au ignorat semnalele regulamentare efectuate de către polițiști s-a procedat la urmărirea acestora folosind semnalele acustice și luminoase.

Pe timpul urmăririi, unul dintre autoturismele de teren a lovit intenționat autospeciala poliției de frontieră, încercând în acest mod să scape, după care și-a continuat deplasarea.

La scurt timp, polițiștii au descoperit cele două autoturisme de teren abandonate într-o pădure din apropiere, în ele putând fi observate mai multe colete cu țigări de proveniență ucraineană.

Imediat, s-a trecut la monitorizarea zonei concomitent cu dispunerea unor măsuri specifice în vederea reținerii și identificării conducătorilor auto care au fugit de la fața locului.

Cele două mașini de teren în care se aflau țigările au fost conduse la sediul poliției de frontieră, unde în urma unui control amănunțit s-au descoperit 57 de baxuri care conțineau 28.490 pachete, marca Jin Ling.

Întreaga cantitate de țigări, în valoare de peste 250.000 de lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar cele două autoturisme folosite la transportul țigărilor în valoare de peste 1.500 de euro au fost indisponibilizate la sediul sectorului până la finalizarea cercetărilor.

În continuare se efectuează cercetări în vederea depistării și reținerii persoanelor implicate și documentării întregii activități infracționale.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More