Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Urmarit international pentru port ilegal de cutit

0 65

cutit injunghiat crima omor

Ieri, la ora 11.40, poliţiştii din Recea au identificat pe raza localităţii un urmărit naţional şi internaţional. Acesta, un tânăr în vârstă de 26 de ani din satul Bozânta Mică, a fost condamnat la 414 zile închisoare pentru port ilegal de cuţit. Instanţa a emis pe numele său un mandat de executare a pedepsei închisorii din data de 16 aprilie 2013.

În urma activităţilor întreprinse de poliţiştii din Târgu Lăpuş a fost identificat un bărbat de 52 de ani, cetăţean italian, care deţinea ilegal o armă neletală cu aer comprimat. Bărbatul nu este autorizat pentru a purta şi folosi arme şi muniţii neletale supuse autorizării, astfel că pe numele lui a fost întocmit dosar penal. El a declarat că a adus în ţară arma din Italia în cursul anului 2006.

*Poliţiştii de profil din cadrul Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din I.G.P.R. desfăşoară o campanie de informare a cetăţenilor deţinători de arme cu privire la prevederile legale în domeniu.

Sub sloganul ,,FII RESPONSABIL! Păstrează şi foloseşte arma legal!” au fost tipărite afişe şi pliante cu recomandări preventive, care vor fi distribuite în perioada următoare:

1. Luaţi toate măsurile necesare pentru păstrarea armelor la domiciliu, reşedinţă sau, după caz, la locul de rezidenţă, astfel încât persoanele neautorizate să nu aibă acces la acestea, înlăturându-se pericolul de vătămare corporală accidentală.

2. Nu lăsaţi armele nesupravegheate în autovehicule, în mijloace de transport în comun sau în camera de hotel ! Evitaţi pericolul pierderii sau furtului acestora.

3. Folosiţi arma numai în poligoane autorizate sau în caz de legitimă apărare ori stare de necesitate.

4. Este interzis portul armelor neletale, destinate autoapărării, în următoarele condiţii:

– în locuri aglomerate, stadioane, săli de spectacol şi adunări publice, precum şi în alte locuri în care folosirea acestor arme nu este permisă de lege;

– dacă deţinătorul se află sub influenţa băuturilor alcoolice, produselor sau substanţelor stupefiante, a medicamentelor cu efecte similare acestora, ori în stare avansată de oboseală sau suferă de afecţiuni temporare, de natură să genereze o stare de pericol în condiţiile în care poartă arma asupra sa;

– neînsoţite de documentul care atestă dreptul de port şi folosire.

Gândeşte înainte de a te lăsa pradă emoţiilor de moment! UZUL ILEGAL DE ARMĂ SE PEDEPSEŞTE CU ÎNCHISOAREA ! Nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor se pedepseşte cu închisoarea !

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More