Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Urmărit internațional, ridicat direct de pe aeroportul din Cluj. Alți șase urmăriți depistați de polițiști

0 39

aeroport-Cluj-Napoca

Un bărbat, de 27 de ani, din Turda, a fost preluat de poliţişti de pe aeroportul din Cluj-Napoca şi a fost încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Cluj. Pe numele acestuia autorităţile franceze au emis mandat european de arestare pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

Poliţiştii clujeni au acţionat pentru a depista persoanele date în urmărire naţională şi internaţională, pe numele cărora erau emise mandate de arestare sau de executare a unor pedepse privative de libertate, precum şi a persoanelor dispărute.

În perioada 16 – 18 martie, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj au acţionat pentru depistarea persoanelor date în urmărire în temeiul legii.

Potrivit comunicatului de presă al IPJ Cluj, activitatea a vizat identificarea persoanelor pe numele cărora există mandate de arestare naţională sau internaţională, mandate de executare a pedepselor privative de libertate ori a celor cu privire la care există indicii că se sustrag urmării penale. De asemenea, s-au derulat activităţi pentru soluționarea cazurilor de dispariție, aspect care este permanent în atenția Poliției Clujene.

Astfel, în doar trei zile, în cadrul acţiunii derulate, poliţiştii de investigaţii criminale au identificat şapte persoane date în urmărire şi au pus în aplicare mandatele emise pe numele acestora.

Poliţiştii clujeni au pus în aplicare mandate de executare a pedepsei faţă de două femei, de 31 şi 43 de ani, ambele din Cluj-Napoca. Acestea au fost condamnate la 6 ani, respectiv la 8 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi uz de fals.

Pe numele unui bărbat, de 36 de ani, din Sumurducu, Tribunalul Cluj a emis mandat de executare a 7 ani şi 6 luni de închisoare pentru tentativă la omor calificat. Persoana în cauză a fost încarcerată în Penitenciarul Rahova.

De asemenea, poliţiştii clujeni au depistat o femeie, de 65 de ani, din Cluj-Napoca, dată în urmărire naţională pentru a executa 5 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune.

Alte două mandate de executare a pedepsei au fost puse în aplicare faţă de doi bărbaţi, de 52 şi 65 de ani, din Cluj-Napoca, condamnaţi pentru comiterea de infracţiuni la regimul circulaţiei.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj continuă acţiunile de prevenire şi combatere a faptelor ilicite, precum şi activităţile de depistare a persoanelor care comit astfel de fapte sau se sustrag de la urmărirea penală ori executarea pedepselor.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More