Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Urmăriți de polițiștii de frontieră în timp ce încercau să aducă în țară țigări de contrabandă

0 166

Mai multe persoane au fost urmărite și prinse de polițiștii de frontieră în timp ce transportau în mod ilegal colete cu țigări.

În data de 26.01.2018, în jurul orei 04.00, polițiștii de frontieră au observat pe raza localității Poienile de sub Munte, jud. Maramureș, patru persoane care se îndreptau de la frontiera de stat spre interiorul țării, transportând, în spate, colete voluminoase. Persoanele în cauză au fost somate, însă acestea au abandonat coletele și au încercat să fugă, dispersându-se în direcții diferite.

În urma acțiunii, s-a reușit reținerea persoanelor în cauză, patru bărbați, cu vârste cuprinse între 18 și 32 de ani, toți patru domiciliați pe raza jud. Maramureș. În imediata apropiere a acestora au fost descoperite 5 colete cu țigări de proveniență ucraineană. Drept urmare, s-a luat măsura conducerii cetățenilor români, împreună cu baxurile cu țigări, la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor. Astfel s-a stabilit că în activitatea infracțională mai sunt implicate două persoane de sex masculin, cetățeni români, în vârstă de 20, respectiv 23 de ani, domiciliați tot pe raza jud. Maramureș.

În urma inventarierii coletelor, s-a constatat că acestea conțin 2.457 pachete țigări, marca Marble, în valoare de peste 28.700 lei. Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, conform Codului Vamal al României. În continuare, se fac cercetări în vederea depistării tuturor persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More