Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Urs împușcat de autorități în centrul orașului: ”S-a încercat împușcarea cu tranchilizante, fără succes”

0 49

Autorităţile din Sibiu au fost în alertă după ce, aproape de centrul oraşului, într-o zonă intens circulată, a fost văzut un urs de mari dimensiuni, zona fiind împânzită de jandarmi şi poliţişti.

Un bărbat care îşi ducea, miercuri dimineaţa, copilul la şcoală, a declarat pentru MEDIAFAX că ursul i-a sărit pur şi simplu în faţă, la o distanţă de circa zece metri.

„Era un urs mare, de peste un metru înălţime. Mi-a fost foarte frică, am anunţat la şcoală şi au închis şcoala”, a declarat bărbatul.

Ursul care s-a plimbat miercuri dimineață prin municipiul Sibiu a fost împușcat, pentru că pericolul era prea mare, a anunțat IPJ Sibiu.

„Ursul a fost prins pe strada Lungă, în curtea unei fabrici. S-a încercat împușcarea cu tranchilizante, fără succes. A fost împușcat cu o armă de vânătoare”, a declarat Luciana Balteș, purtător de cuvânt al IPJ Sibiu.

Nicio persoană nu a fost rănită de urs în cele câteva ore în care acesta a alergat pe străzile din oraș, apropiindu-se de zona centrală, chiar în vecinătatea unor hoteluri de trei și patru stele, unde sunt cazați turiști.

Imediat după ce ursul a fost împușcat mortal, mii de apărători ai drepturilor animalelor au luat foc în mediul online și pe rețelele de socializare, acuzând incompetența autorităților în tratarea acestui caz. Aceștia spun că ursul putea fi tranchilizat și înapoiat în pădure, însă autoritățile au preferat să se scape repede de problemă și să ucidă animalul.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More