Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

USAMV Cluj a scos pe piață propriul iaurt

0 365

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca a scos pe piață un iaurt marcă proprie. Este primul produs creat în laboratoarele universității și este 100% natural.

Conform AGRPRES Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca a dat startul unui program de producţie, pentru piaţa locală, a unor produse create în laboratoarele universităţii, sub o marcă proprie.

Astfel chiar de marți pe piața locală va ajunge primul produs dintr-o serie din care vor face parte şi alte alimente. Este vorba despre un iaurt produs din lapte de la Staţiunea Didactică Experimentală din Cojocna, din cadrul USAMV, al cărui proces de fabricaţie este controlat de specialiştii universităţii.

„Gourmeticus Academicum are în vedere exploatarea şi vânzarea unor produse 100 la sută naturale, care provin de pe linia de producţie a USAMV Cluj-Napoca.” a declarat Dan Vodnar, prorectorul USAMV.

„Este un proiect pe care noi ni-l dorim de foarte multă vreme pe piaţă, pentru ca oamenii să se bucure de acest iaurt, care va fi comercializat cu ajutorul IMM-ului pe care universitatea l-a dezvoltat şi am înţeles că preţul este de 1,5 lei, ceea ce este accesibil, pentru că excludem distribuitorii”, a continuat același Dan Vodnar.

Se pare că produsul se vinde deja în trei magazine ale universităţii. De asemenea în acest proiect sunt incluşi şi studenţii, care în acest fel iau parte nu doar la procesul ştiinţific şi de fabricaţie, dar înţeleg şi aspecte legate de rigorile comercializării unui produs alimentar.

Potrivit USAMV, Gourmeticus Academicum a apărut ca răspuns la nevoile comunităţii de a avea acces la produse sănătoase, locale şi de calitate superioară, precum şi o trasabilitate controlată, au concluzionat corespondenții AGERPRES.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More