Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

USR Baia Mare atac la edilul Cherecheș. „Primarul a mințit”

0 213

USR Baia Mare se ia la trântă cu primarul Cătălin Cherecheș. Acuză faptul că despăgubirile victimelor căderii de grindină din mai 2019 sunt promisiuni deșarte.

USR Baia Mare a ieșit la atac împotriva primarului Cătălin Cherecheș, dar și împotriva Guvernului. Aceștia spun că băimărenii au fost mințiți asupra despăgubirilor de care vor avea parte în urma căderii de grindină din luna mai 2019. USR Baia Mare afirmă că același scenariu a avut loc și în anul 2017.

Maramureșenii care au suferit pagube în urma căderii de grindină din luna mai 2019 s-au ales doar cu promisiuni. Scenariul din 2017, când în urma unei furtuni puternice petrecute în luna septembrie sute de băimăreni au suferit daune materiale semnificative și nimeni nu i-a despăgubit, se repetă” afirmă reprezentanții USR Baia Mare.

Conform răspunsului primit de USR Maramureș de la Primăria Baia Mare, în urma unei cereri în baza Legii 544 privind informațiile de interes public, 616 cereri de despăgubire au fost depuse după furtuna din septembrie 2017, și 480 de cereri au fost depuse până la această oră, ca urmare a căderii de grindină din luna mai a.c.

„Guvernul nu a dat niciun leu pentru despăgubirea victimelor furtunii din 2017 din Baia Mare. Primăria solicitase suma de 2.213.000 lei. Primarul Cătălin Cherecheș a declarat atunci presei că, dacă banii nu vor veni de la Guvern, atunci Primăria va aloca din bugetul propriu sume cuprinse între 4.000 și 20.000 lei pentru fiecare caz în parte. Primarul a mințit. Nicio sumă pentru despăgubire nu a fost cuprinsă în buget” au mai notat cei de la USR Baia Mare.

Totodată Institutia Prefectului – Judetul Maramures spune că dosarele din 2019 au fost trimise la analiză la Guvernul României.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More