Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

USR cere abrogarea legii recursului compensatoriu. „O lege monstroasă”, pericol la adresa românilor

0 111

În urma crimei de la Mediaș, comisă de un bărbat eliberat prin legea recursului compensatoriu, USR cere abrogarea acestei legi.

După crima din Mediaș, membrii USR reacționează din nou împotriva actualei guvernări PSD-ALDE-UDMR. În cadrul unei intervenții la Digi24, Stelian Ion, deputat USR, a declarat că această lege este una „monstroasă”, ce reprezintă un pericol la adresa românilor. Astfel USR cere abrogarea legii recursului compensatoriu prin adoptarea de către Guvern a unei Ordonanțe de urgență.

De asemenea, deputatul a declarat că deja peste 600 de persoane, eliberate prin această lege a recursului compensatoriu, s-au întors după gratii și că actuala lege „nu are un termen de aplicabilitate.” „Nu e normal. Ministerul să îmbunătățească condițiile din închisoare”, a mai afirmat Stelian Ion.

În același timp pe pagina de Facebook a USR se face o recapitulare a infracțiunilor făcute de oameni puși în libertate prin legea recursului compensatoriu și se face un atac clar către Tudorel Toader.

În România NU există un soft de identificare a infractorilor – http://bit.ly/softinfractori2Rr6sDF – și, din păcate, nu există nici programe post-detenție care să-i ajute să-și găsească de lucru și o locuință, iar statul nu este interesat în reabilitarea deținuților. Până și Tudorel Toader fuge de povara efectelor legii recursului compensatoriu, el dând vina pe „guvernarea anterioară”. Proiectul a fost inițiat de Guvernul Grindeanu și a fost trimis în Parlament, unde a fost ”completat” de Nicolicea. Toader era deja ministru când propunerea legislativă era discutată în Parlament şi putea să se opună modificărilor adoptate în Parlament  , se menționează în postarea USR.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More