Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

USR Dej semnalează: Probleme grave la nivelul locurilor de joacă din Dej, pe care trebuie să le rezolvăm!

0 276

USR Dej are în derulare un proiect de monitorizare și îmbunătățire a locurilor de joacă, parte dintr-un proiect mai mare  ”Construim orașul pentru copii ” ce se desfășoară în tot județul Cluj. Scopul acestui proiect este de a avea pentru copiii noștri locuri de joacă sigure, funcționale și atractive. În cadrul acestui proiect USR Dej a identificat și evaluat fiecare loc de joacă, am discutat cu părinții și bunicii care vin aici cu copiii și am cerut părerea lor prin chestionare.

        Ce am constatat: curățenia lasă de dorit în majoritatea locurilor de joacă, aparate defecte, suprafețe periculoase cu denivelări, acoperite cu beton în loc de materiale ce ar trebui să atenueze impactul, bucăți de fier beton expuse în zona locului de joacă, lipsa împrejmuirii locului de joacă, iarbă mai mică sau mai mare crescută haotic acolo unde nu ar trebui să fie și multe alte nereguli. Majoritatea locurilor de joacă sunt adevărate ”bombe cu ceas” care pun în pericol permanent sănătatea și integritatea fizică a  copiilor care le frecventează. Cine sunt cei responsabili pentru acest lucru? Cine ar putea să aducă aceste locuri de joacă la scopul pentru care au fost construite și să le redea copiilor? 

     Responsabilitatea este în primul rând a aleșilor locali care au uitat că orașul nostru trebuie să aibă grijă de copiii lui pentru a construi viitorul. 

     Avem și noi, dejenii o parte din vină pentru că am tolerat această nepăsare atât de mult timp. Trebuie să ieșim din nepăsarea și amorțeala unui oraș mic de provincie și să începem să cerem permanent autorităților, ceea ce e normal, să-și facă treaba cu conștiinciozitate și  constant în fiecare zi a mandatului lor, iar noi cetățenii să respectăm  regulile de utilizare ale unui astfel de loc,  cerându-le și celorlalți să facă același lucru. 

     Cu ocazia ședinței ordinare a Consiliului Local Dej din data de 13 august 2019 Roman Vasile președinte USR Dej și Erșek Tiberiu vicepreședinte USR Dej  au  prezentat deficiențele constatate în  locurile de joacă domnului primar ing. Morar Costan și Consiliului Local Dej. Au solicitat rezolvarea deficiențelor reclamate  și au depus un material  care cuprinde și soluții  pe termen scurt și mediu. Puteți citi materialul aici: https://drive.google.com/file/d/1eIdz3fTa3VueNAfGBwa7nDPEBbNzuSqf/view?ts=5d50cf9a

   Proiectul nostru va continua și în perioada următoare pentru a construi un oraș sigur pentru copii. Haideți alături de noi pentru a avea locuri de joacă sigure, funcționale și atractive.  

Advertorial politic redactat și comandat de USR Dej

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More