Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

USR Dej a lansat proiectul: “Monitorizăm împreună lucrările din municipiul Dej”

0 747

Aceștia își doresc, ca prin implementarea acestui proiect,  banii publici  și europeni să fie cheltuiți pe lucrări durabile, iar la finalul lucrărilor care se execută în acest moment în Dej,  acestea sa fie făcute de calitate, conform proiectului.

Alexandrina Haranguș, președintele USR Dej ne-a declarat: 

Proiectul “𝑴𝒐𝒏𝒊𝒕𝒐𝒓𝒊𝒛𝒂̆𝒎 𝒊̂𝒎𝒑𝒓𝒆𝒖𝒏𝒂̆ 𝒍𝒖𝒄𝒓𝒂̆𝒓𝒊𝒍𝒆 𝒅𝒊𝒏 𝒎𝒖𝒏𝒊𝒄𝒊𝒑𝒊𝒖𝒍 𝑫𝒆𝒋” a apărut ca răspuns la multele sesizări pe care le-am primit de la cetățeni legat de calitatea lucrărilor de infrastructură din orașul nostru. Acest proiect este un mijloc și un apel la implicare pentru dejenii care își doresc ca banii publici și europeni să fie cheltuiți pe lucrări durabile și de calitate astfel încât fiecare dintre noi să simțim că acești bani ne-au îmbunătățit viața.

Am văzut de prea multe ori, în ultimii ani,  lucrări neconforme, bani cheltuiti fără noimă, lucrări executate fără respectarea proiectului și așa mai departe. Am primit prea multe sesizări, pe care, deși nu eram nici autoritate contractantă, nici beneficiar, le-am trimis către autoritățile competente.  Am văzut deseori în spațiul public luări de opinie care, din păcate, de cele mai multe ori au rămas doar la stadiul unei postări pe Facebook”, susține inițiatorul acestui proiect, Cristi Mare.

USR Dej pune la dispoziția cetățenilor un formular simplu de sesizare a eventualelor probleme. Ulterior, după verificare și centralizare, periodic, acestea vor fi trimise autorităților care au obligații contractuale și legale în acest sens. În momentul în care vor avea un răspuns, la sesizările făcute îl vor face public. După execuția acestor lucrări, în cadrul  proiectului, vor continua monitorizarea acestora, pe perioada garanției, astfel încât să se asigure că sunt durabile și că eventualele reparații necesare se vor realiza la timp.

Astfel, dacă observați că anumite lucrări nu sunt conform proiectului, sau nu sunt executate calitativ, vă rugăm să completați acest formular  https://forms.gle/XBKGCW3sMbw4oQrz6.

În acest moment se derulează în Dej lucrări de peste 50 de milioane de euro. În anul 2020 Primăria Municipiului Dej a contractat un credit în valoare de peste 18 milioane lei pentru a cofinanța aceste proiecte de investiții. Acești bani, într-un fel sau altul, sunt și banii noștri, ai dejenilor și așa cum fiecare acasă, dacă facem o lucrare, ne dorim sa fie făcută de calitate, la fel trebuie să ne dorim și pentru Dej, care până la urmă este casa noastră, a tuturor.

O sinteză a proiectelor aflate în derulare găsiți aici:

https://drive.google.com/drive/folders/1iJKMf0r15IKaYsJW4OorBn2zAoINoHzn?usp=sharing

 Caietele de sarcini, studiile și alte documente aferente fiecărui proiect le găsiți aici: 

https://drive.google.com/drive/folders/1RthTVAm2PFCN76sByHi4B4CcK1jn5Udi?usp=sharing

Vă mulțumim pentru implicare”, transmit reprezentanții USR Dej.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More