Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

USR Sălaj, atac dur contra primarului din Zalău. I se aduc acuzații de „minciună, furt și ipocrizie”

0 125

USR îi dă bătăi de cap lui Ionel Ciunt, primarul municipiului Zalău. Cele două forțe politice se contrazic pe un proiect local.

Încep să se ascută cuțitele pe scena politică a Sălajului. Alegerile locale, deși încă departe, aduc izul războiului între tabere ce au devenit deja aproape dușmani de moarte. Astfel organizația USR Sălaj vine cu acuzații grave la adresa primarului din Zalău, Emil Ciunt. Acesta este acuzat de minciună, furt și ipocrizie din cauza unui proiect pe care și l-ar fi însușit fără drept.

PSD, și se pare că nici PSD Sălaj nu se dezminte, fac ceea ce știu mai bine. Mint și fură. Asta au învățat de la Dragnea, asta știu să facă. Am propus încă din 2017 d-lui primar Ionel Ciunt și primăriei Zalău un proiect de bugetare participativă. Deoarece pe domnul primar nu l-a interesat participarea zălăuanilor la luarea deciziilor în ceea ce privește Zalăul, am revenit în anul 2018 cu propunerea de proiect, cerând să fie cuprins pentru bugetele următoare” au scris cei de la USR Sălaj.

După cum arată cei de la USR, este vorba despre un proiect de bugetare participativă, proiect pe care aceștia l-ar fi propus de două ori. Emil Ciunt, primarul Zalăului ar fi refuzat bineînțeles și ar fi afirmat că „Zalăul nu are nevoie de un astfel de proiect”.

Însă domnul primar Emil Ciunt a stat și a cugetat asupra propunerii și a pus pe masă un proiect de bugetare participativă. Aici zace mărul discordiei dintre cele două planuri politice sălăjene.

„Acum aflam de la domnul Primar, cu stupoare, că i-a venit ideea, așa peste noapte sa aplice în Zalău un proiect de bugetare participativă, deoarece spune dansul: Procesul de bugetare participativa este un exercitiu democratic complex, cu beneficii majore pentru comunitate” au adăugat cei de la USR Sălaj.

Revolta USR-iștilor este evidentă. Ca rezultat aceștia au inclus în declarația lor și exemple din presă sălăjeană, exemple ce susțin că ideea de proiect le aparține, dar totodată aceștia cer ca primarul Ionel Ciunt să-și recunoască public vinovăția.

Serios? Domnule Ionel Ciunt, noi când v-am spus acest lucru încă de acum doi ani, nu ați fost de acord. Vă sperie acum rezultatul alegerilor din 26 mai 2019 când Uniunea Salvați România – USR a luat pe Zalău 43 % iar PSD 13%? Va înțelegem, dar de aici până a ajunge la minciună și ipocrizie e un pas mare.

Domnule Ionel Ciunt, vă cerem public să spuneți locuitorilor Zalăului de ce ani de zile ne-ați refuzat proiectul, și acum când se apropie alegerile ieșiți cu el fără să specificați că USR v-am propus acest proiect. Sigur, fiind noi cei care am propus un astfel de proiect îl susținem pe deplin. Dar, domnule primar Ionel Ciunt, nu uitați un lucru: o cariera de primar nu se clădește pe minciuna, furt și ipocrizie!, au încheiat cei de la USR Sălaj.

Aici și aici puteți citi cele două exemple din presa sălăjeană prin care USR Sălaj susține că proiectul de bugetare participativă le aparține.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More