Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

USR, tactici preluate de la PSD. Acuzați că folosesc fotografii false

0 185

USR este acuzat de tactici de promovare politică marca PSD. Membrii USR ar fi folosit o fotografie falsă.

USR este acuzat că a preluat tactici de luptă marca PSD. Aceștia au făcut, la data de 19 aprilie, o postare pe Facebook în care atacă vechea problemă școlilor cu toalete în curte. Textul postării spune „În Buda-Brăești, satul unde a murit înecat un copil de trei ani, fosa septică era acoperită cu o bucată ruginită de tablă. Sibiu, Botoșani, Vaslui, Bistrița Năsăud, Vrancea, Teleorman, Dâmbovița completează lista județelor unde, în ultimii ani, alți copii au murit în același mod tragic. Guvernul PSD nu este în stare să furnizeze nici cele mai de bază condiții pentru a funcționa școlile!”

Foto: Captură Facebook USR

Problema cu această postare însă vine de la fotografia folosită de USR pentru a descrie situația multor școli românești. Poza scriu cei de la Adevărul și Libertatea este una ce nu are de a face cu România. Aceasta ar fi cumpărată de pe site-ul depositphotos.com, un site de tip photo stock. â

Foto: Captură ecran depositphotos.com

Cele două publicații notează că respectiva fotografie ar fi realizată de către un fotograf lituanian, probabil chiar în Lituania, în nici un caz în România. Singura diferență între fotografia de pe pagina de Facebook a USR și cea de pe site-ul mai sus numit este că a fost adăugată, probabil în Photoshop, o plăcuță cu inscripția „Toaletă copii”.

De aceeași tactică a fost acuzat și PSD atunci când partidul s-a folosit de fotografii cumpărate de pe un site de tip photo stock pentru a-și descrie realizările guvernării.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More