Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

USR, a treia forţă politică din România, potrivit unui sondaj de opinie

0 47

Potrivit unui sondaj de opinie realizat de Kantar TNS, la comanda Uniunii Salvați românia, USR este a treia forţă politică din România cu 10%, după PSD 45% şi PNL 25%.

Acestea sunt opţiunile persoanelor care declară că sigur merg la vot şi că s-au decis cu cine să voteze, în procent de 56%. USR este urmat de ALDE cu 7%, UDMR cu 5%, PMP cu 4% şi PRU cu 1%.

Sondajul a fost realizat în perioada 14-23 septembrie 2016 prin metoda CATI, pe un eșantion aleator de 1001 persoane, reprezentativ pentru populația rezidentă în România, conform INS, în vârstă de 18 ani și peste, și pe un esantion suplimentar de 500 persoane cu reședinta în orașele mari (peste 150.000 locuitori). Datele prezentate au fost ponderate pentru a corespunde structurii populației adulte rezidente în România, cu o eroare de eșantionare maximă de ±3,2%.

Kantar TNS este casa de sondaje care a realizat sondajele USR în campania pentru alegerile locale din Bucureşti, cu rezultatele cele mai apropiate celor din alegeri. Kantar TNS este şi compania care a anticipat rezultatele referendumului privind ieşirea Marii Britanii din UE.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More