Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Uzuc Ploiești a cumpărat activele Someș SA Dej

3 237

someseanul-combinat somes sa dej

Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor companiei Uzuc Ploiești a aprobat în ședința din 23 ianuarie achiziționarea în bloc a tuturor activelor aparținând producătorului de celuloză și hârtie Someș SA Dej, companie care a intrat în faliment.

În urma ședinței de joi, s-a aprobat achiziționarea tuturor activelor ”aparţinând SC Someş SA Dej, (inclusiv cele aparţinând Secţiei Celuloză şi Secţiei Hârtie), mai puţin activul ”Baraj” singur sau în orice formă de asociere cu potenţiali investitori, conform metodei şi procedurilor stabilite de către administratorul judiciar, în măsura în care compania câştigă licitaţia organizată în acest sens, la preţul de maxim de 5 milioane de euro”, se arată într-un raport remis Bursei de Valori Bucureşti.

Tot la Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor s-a aprobat contractarea unui credit de cinci milioane euro în vederea achiziționării activelor Someș SA pentru producerea celulozei şi hârtiei, precum și pentru asigurarea capitalului de lucru necesar.

Conform bilanțului din 30 septembrie 2013, valoarea totală a clădirilor și terenurilor Someș SA Dej era de 20 de milioane de euro, dr conducerea Uzuc Ploiești a anunțat că este dispusă să plătească pentru acestea până la 5 milioane de euro.

Producătorul de celuloză şi hârtie Someş Dej a intrat, în decembrie 2013, în faliment.

Compania A1 Impex, membră a grupului Serviciile Comerciale Române (SCR), controlat de Ştefan Vuza, deţinea 62,6% din acţiunile Someş Dej, iar SIF Banat-Crişana (SIF1) 13,1% din titluri.

Companiile Someș SA Dej și Uzuc Ploiești fac parte din grupul de firme SCR ale omului de afaceri Ștefan Vuza.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More