Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

V. Cuibus, șeful ISJ Cluj, despre Liceul Tehnologic „C. Brâncuși”. Tăierile de clase vor primi mereu „opoziţie din partea profesorilor”

1 936

Valentin Cuibus, șeful ISJ Cluj, nu se dezminte de Ecaterina Andronescu. În ceea ce privește tăierile claselor de liceu, profesorii se vor opune întotdeauna.

Recentele decizii ale Guvernului în ceea ce privește palierul educațional au dus la o revoltă atât a părinților cât și a cadrelor didactice. Toți sunt nemulțumiți din cauza faptului că sistemul educațional a devenit haotic, iar destinele elevilor sunt decise fără a ține cont de preferințele acestora. Totodată marea bătălie pentru învățământul profesional creează tensiuni în rândul cadrelor didactice, fiindcă acestora nu li se pare o idee tocmai strălucită în a elimina clase de liceu pentru a face loc claselor de profesională.

În acest context, reamintim că recent profesorii Liceului Tehnologic „Constantin Brâncuși” din Dej, județul Cluj, au înaintat un memoriu către Inspectoratul Școlar, memoriu în care aceștia susţin, după cum scriu cei de la Mediafax, că înţeleg necesitatea relansării învăţămȃntului profesional şi sunt de acord că „meseria este brăţară de aur”, dar precizează că sunt absolvenţi de clasa a VIII-a capabili, cu rezultate foarte bune, „care doresc să urmeze nu o carieră teoretică, ci o carieră în domeniul economic, ca viitori tehnicieni, economişti sau ingineri care să îndrume şi să coordoneze activitatea în cadrul firmelor producătoare pe umerii cărora stă economia Romȃniei”.

În schimb, șeful ISJ Cluj, Valentin Cuibus, nu se lasă și respectă cu strictețe ordinele venite de la Ecaterina Andronescu, ministrul Educației. Acesta a declarat, luni, în şedinţa CA a instituţiei pe care o conduce că s-a decis transformarea uneia din cele două clase ale liceului dejean într-una de profesională, cu scopul de pregăti tinerii pentru o meserie pe piaţa muncii.

Totodată explicația domnului Valentin Cuibus în ceea ce privește aceste schimbări a fost una, putem spune goală și chiar sfidătoare la adresa cadrelor didactice: „Întotdeauna când se iau astfel de decizii va fi opoziţie din partea profesorilor”, a spus Cuibus, citat de către Mediafax.

Despre memoriul profesorilor de la Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuși” Dej puteți citi mai jos.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. ILI spune

    Din lac in put ! Au desfiintat scolile profesionale si de meserii in favoarea liceelor, acum viceversa. N-are nimeni o opritoare la cantaragii astia???

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More