Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

V-a fost dor? Blocul V03 revine în discuție pe masa consilierilor locali dejeni

0 56

Ședința ordinară pe luna decembrie a Consiliului Local Dej cuprinde pe ordinea de zi și câteva proiecte de hotărâre referitoare la situația blocului V03 din cartierul Dealul Florilor, subiect care a dat naștere unor dispute aprinse și la începutul acestui an.

Lunile ianuarie și februarie ale lui 2016 pot fi denumite lunile ”V03” în ceea ce privește preocuparea autorităților locale. Zeci de articole publicate în presă, mii de comentarii în mediul online, sondaje luate în stradă printre dejeni, ședințe peste ședințe ale Consiliului Local Dej și ale factorilor cu putere de decizie. De toate am avut în doar două luni, cu privire la cel mai arzător subiect: situația blocului V03 de pe strada Crângului.

Apoi s-a așternut liniștea. Asta după ce proiectul de hotărâre prin care blocul și terenul aferent urmau să fie scoase la licitație pentru a se construi ulterior un supermarket a picat în ședințele Consiliului Local. De două ori. Până la urmă, municipalitatea a dat-o la întors și nu a mai scos la licitație nici blocul și terenul și nici nu a mai condiționat vânzarea acestuia de construirea unui supermarket.

Acum, la final de an, dacă tot am început 2016 cu problema blocului V03, se cuvine să-l încheiem tot la fel. Astfel că, în ședința ordinară din luna decembrie, ultima din acest an, consilierii locali dejeni sunt invitați să dezbată două proiecte de hotărâre cu privire la această problemă, urmând să fie aprobate despăgubirile care se vor acorda Ministerului Afacerilor Interne, SC Any Prodcom SRL și Loteria Română, cu sumele investite în imobilul situat în Municipiul Dej, Strada Crângului nr. 1 (Bloc V03), actualizate cu rata inflației până la data plății.

Cele trei entități au realizat anumite investiții acum 30 de ani în acest imobil, denumit odinioară ”blocul polițiștilor”, urmând să primească spații comerciale în incintă sau chiar apartamente (în cazul Ministerului de Interne), lucru care nu s-a întâmplat deoarece blocul nu a mai fost în veci finalizat.

Acum, pentru a se folosi de acest teren, aflat într-un punct central al cartierului și în buricul vadului comercial, Primăria Dej trebuie să demoleze blocul, dar nu poate face acest lucru dacă nu despăgubește investitorii inițiali, adică Ministerul de Interne, Loteria și societatea comercială amintită. Despăgubirile ajung la aproape 1,5 milioane de lei în cazul Ministerului de Interne și 100.000 de lei pentru Any Prodcom şi Loteria Română.

De această dată, primarul are parte de un altfel de sprijin în demersul său, având în vedere că acum are parte de o susținere majoritară în Consiliul Local Dej.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More