Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Vacanța de primăvară s-a încheiat. Elevii se întorc la școală

0 55

Toţi elevii se întorc de azi la şcoală după ce, mai bine de două săptămâni au fost în vacanţa de primăvară. Ei mai au mai puţin de două luni de cursuri, până pe 17 iunie când începe vacanţa de vară. Elevii din anii terminali vor încheia mai repede şcoala pentru că susţin examenele naţionale.

După două săptămâni de vacanţă, elevii se întorc, marţi, 2 mai, la cursuri şi vor mai avea şapte săptămâni de şcoală până pe 17 iunie, când vot intra în vacanţa de vară. Anul şcolar 2017-2018 va începe pe data de 10 septembrie.

Elevii de clasa a VIII-a vor încheia anul şcolar pe data de 9 iunie pentru a se pregăti de evaluarea naţională. Liceenii de clasa a XII-a vor termina cursurile şi mai devreme, pe 26 mai pentru a studia pentru examenul de bacalaureat care îi aşteaptă în vară.

În cele şapte săptămâni de şcoală rămase, elevii de clasele a IV-a şi a VI-a vor susţine şi evaluările naţionale. Rezultatele nu se trec în catalog, dar trebuie analizate la nivelul fiecărei clase şi unităţi şcolare. Şcolarii de clasa a II-a au dat aceeaşi evaluare în perioada 10-14 aprilie, înainte de vacanţa de primăvară.

Calendarul Evaluării Naţionale de la finalul clasei a IV-a 2017:
3 mai 2017: Limba română
4 mai 2017: Matematică
5 mai 2017: Limba maternă

Calendarul Evaluării Naţionale de la finalul clasei a VI-a 2017:
10 mai 2017: Limbă şi comunicare
11 mai 2017: Matematică şi ştiinţe

Aceste evaluări au rolul de a soate în evidenţă nivelul fiecărui elev, astfel încât să se cunoască unde are lipsuri şi unde mai trebuie lucrat. Ministrul Educaţiei, Pavel Năstase, a declarat că, pentru prima dată după patru ani de când au fost introduse aceste evaluări, rezultatele lor vor fi centralizate la nivelul fiecărui Inspectorat Şcolar Judeţean, astfel, să se poată avea o viziune de ansamblu asupra situaţiei actuale.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More