Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Vacanța de sărbători a bugetarilor, prelungită de Guvern? Ministrul Muncii spune că nu vor fi acordate zile libere suplimentare

0 274

Zilele de 27, 28 și 29 decembrie 2017 vor fi libere pentru angajații din sectorul public, însă acestea vor fi recuperate, anunțau în această dimineață mai multe canale media. Ministrul Muncii contrazice însă aceste informații.

Mai multe instituții de presă au anunțat marți dimineața că, potrivit unui proiect pregătit de Guvernul Tudose, zilele de 27, 28 și 29 decembrie 2017 vor fi libere pentru angajații din sectorul public. Totodată informația anunța căpentru zilele stabilite ca libere, bugetarii îşi vor desfăşura activitatea în regim de program normal în zilele de 6, 13 și 20 ianuarie 2018 sau vor prelungi corespunzător timpul de lucru, până la data de 31 ianuarie 2018.

Angajații din sistemul de stat nu vor beneficia de o vacanță prelungită, urmând să lucreze între Crăciun și Revelion. Anunțul a fost făcut de ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu.

27, 28, 29 decembrie NU vor fi zile libere! Ministerul Muncii și Justiției Sociale nu a elaborat vreo hotărâre de guvern în acest sens și nici nu intenționează să o facă. Aceste zile sunt foarte importante pentru ordonatorii de credite care trebuie sa închidă anul bugetar și este necesar ca Trezoreria să lucreze”, a precizat ministrul Muncii, pe contul său de Facebook.

Declarația Liei Olguța Vasilescu vine în contextul în care mai multe canale media au transmis că Executivul ar urma să adopte o hotărâre de Guvern potrivit căreia bugetarii vor avea zile libere între Crăciun și Revelion, urmând să lucreze, în schimb, în zilele de 6, 13 și 20 ianuarie.

Zilele libere în 2018 sunt:

1 ianuarie, 2 ianuarie — Anul Nou
24 ianuarie — Ziua Unirii Principatelor Române
8 aprilie 2018 (duminică), 9 aprilie (luni) — Paştele
1 mai (marți) — Ziua Muncii. Este posibil ca și ziua de 30 aprilie (luni) să fie liberă
27 mai (duminică), 28 mai (luni) — Rusalii
15 august (vineri) — Adormirea Maicii Domnului
30 noiembrie (vineri) — Sfântul Andrei
1 decembrie (sâmbătă) — Ziua Naţională a României
25 decembrie (marți), 26 decembrie (miercuri) — Crăciunul. Este posibil ca și ziua de 24 (luni) să fie liberă.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More