Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Vacanță forțată: Cursurile sunt suspendate luni integral în 7 județe și în Capitală

0 44

Cursurile sunt suspendate luni integral în toate unitățile de învățământ preuniversitar din 7 județe și din Capitală, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, iar în alte 9 județe orele se desfășoară parțial, potrivit informațiilor transmise de inspectoratele școlare județene.

„În urma deciziilor luate de colegiile prefecturale județene în cursul zilei de duminică, astăzi cursurile sunt suspendate în toate unitățile de învățământ din municipiul București și din județele Ilfov, Ialomița, Călărași, Giurgiu, Buzău, Tulcea și Vrancea”, a precizat MENCȘ, într-un comunicat remis presei.

Potrivit sursei citate, suspendarea parțială a cursurilor s-a impus în 9 județe: Vaslui (unitățile de învățământ din mediul rural), Brăila (școlile din mediul rural și din orașele Făurei, Ianca și Însurăței), Galați (toate unitățile de învățământ din mediul rural), Constanța (toate unitățile de învățământ din județ, cu excepția celor din municipiile Constanța, Medgidia și Mangalia), Dâmbovița (15 unități de învățământ), Olt (27 de unități de învățământ), Argeș (6 unități de învățământ), Alba și Harghita (ambele cu o unitate de învățământ).

În județul Teleorman, Colegiul prefectural a stabilit că activitatea școlară se poate desfășura normal.

Potrivit prevederilor legale, suspendarea cursurilor este urmată de măsuri privind parcurgerea integrală a programei școlare până la finalul semestrului sau anului școlar în curs, a declarat duminică pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al MENCȘ, Mirabela Amarandei.

Ea a precizat că măsurile de recuperare a materiei vor fi stabilite de consiliile de administrație ale unităților de învățământ.

ACTUALIZARE

Din cauza drumurilor blocate şi a ninsorilor abundente, elevii din şapte judeţe nu vor merge nici marți la şcoală! Este vorba despre unităţile de învăţământ din Călăraşi, Tulcea, Constanţa, Galaţi, Vrancea, Argeş şi Olt. Totodată în Ialomiţa, şcolile se deschid numai în mediul urban, în cel rural rămân închise. Cursurile se reiau parţial în Giurgiu, Buzău şi Brăila. Potrivit informaţiilor transmise de inspectoratelor scolare, de mâine în toate unităţile de învăţământ din municipiul Bucureşti şi din judeţul Ilfov elevii se vor întoarce în bănci.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More