Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Vacanță în siguranță – peste 17.000 de angajați ai MAI zilnic la datorie

0 39

În ultima săptămână, structurile Ministerului Afacerilor Interne au acționat cu efective suplimentare în stațiunile de pe litoral și de la munte pentru creșterea gradului de siguranță a turiștilor și menținerea ordinii publice.

În conformitate cu Planul General de măsuri “Estival 2016”, aprobat de ministrul Petre Tobă, în primele două săptămâni ale sezonului estival, au fost la datorie, zilnic, 17.000 de polițiști, pompieri, jandarmi, polițiști de frontieră și angajați de la alte unități MAI, nefiind înregistrate evenimente deosebite din punct de vedere al ordinii și siguranței publice.

Având în vedere că în sezonul estival, se înregistrează valori de trafic crescute, efectivele poliției rutiere au acționat pentru fluidizarea circulației pe drumurile spre/dinspre stațiunile turistice, în momentele și în punctele cu risc ridicat de accidente și la orele cu trafic rutier intens. În sprijinul acestora s-a acționat și cu elicoptere ale IGAV.
În aceste 10 zile, cele mai multe sancțiuni aplicate de Poliția Rutieră, peste 23.000, au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză, context în care Poliția Română va desfășura în continuare acțiuni preventive cu efective sporite în planul asigurării siguranței în trafic. În mod particular, având în vedere debutul vacanței elevilor, în acest sfârșit de săptămână sunt așteptate valori mai mari de trafic pe arterele de circulație.

În paralel cu misiunile de asigurare a ordinii publice în stațiunile turistice de pe litoral și din zona montană, s-au luat măsuri pentru suplimentarea numărului de polițiști de frontieră care asigură fluența tranzitului de persoane și autovehicule prin punctele de trecere a frontierei. În primele zile ale sezonului estival peste 1,6 milioane de persoane au intrat și ieșit din România.

Pe parcursul întregului sezon estival, structurile Ministerului Afacerilor Interne se vor asigura că cetățenii petrec vacanța în siguranță. Toate măsurile dispuse în planul ordinii publice au un scop preventiv, de informare a cetățenilor și descurajare a faptelor antisociale.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More