Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Vaccinare doar cu buletinul, fără programare, din acest weekend

0 115

Prim-ministrul Florin Cîţu a anunţat că începând de vineri oricine se poate vaccina doar cu buletinul, fără a fi nevoie de programare. Prim-ministrul a adăugat că va fi în perioada următoare la mai multe centre de vaccinare pentru a ajuta campania de imunizare.

„De vineri, din acest week-end, putem să ne vaccinăm oriunde în centrele Pfizer şi Moderna doar cu buletinul, fără niciun fel de programare. Nu e nicio scuză să nu ne vaccinăm şi să revenim cât mai rapid la normalitate. Astăzi a fost problemă cu prea multe persoane care au încercat în acelaşi timp, vreo 40.000 de persoane. Este o platformă pe care am făcut-o anul acesta, nu este perfectă. Îmi cer scuze pentru cei care au avut de aşteptat”, a explicat Florin Cîţu, la finalul şedinţei de miercuri a Guvernului.

Premierul a adăugat că va fi în perioada următoare la multe centre de vaccinare pentru a ajuta campania. „Dacă se putea, m-aş fi vaccinat din nou, dar nu se poate”, a mai spus Cîţu.

Florin Cîțu are în vedere propuneri de beneficii pentru cei vaccinați

Întrebat, după ședința de Guvern de astăzi, dacă nu este vorba despre discriminare să se facă facilități pentru persoanele vaccinate, cum ar fi accesul în restaurante, premierul Florin Cîțu a declarat că la acest moment sunt doar propuneri care se discută cu toate ministerele competente. Cu toate acestea, prim-ministrul a adus în discuție modelul Germaniei, care oferă beneficii pentru cei imunizați.

”Eu am spus cum aş vedea eu lucrurile şi acestea sunt propunerile. Există un mod de a motiva populaţia, fiecare ţară are propriul mod de a motiva populaţia. Dacă Germania are beneficii pentru persoanele vaccinate, cred că şi pentru noi este ok. Este singura soluţie pentru a scăpa de pandemie”, a declarat premierul.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More