Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Vagon al unui tren de marfă, sărit de pe șine la Gâlgău – FOTO/VIDEO

0 91

Un incident care putea avea consecințe deosebit de grave a avut loc în această dimineață pe raza localității sălăjene Gâlgău, unde un vagon încărcat cu azot lichid a sărit de pe șine.

Potrivit informațiilor primite de la fața locului, incidentul s-a produs în jurul orei 5 dimineața. Vagonul făcea parte dintr-o garnitură a unui tren de marfă și a sărit de pe șinele de cale ferată în zona stației CFR din Gâlgău.

Conform purtătorului de cuvânt al ISU Sălaj, incidentul nu a fost unul care să necesite intervenția pompierilor sălăjeni. Asta deoarece incidentul a fost considerat unul minor, vagonul ieșind de pe șine cu doar câteva roți. Reprezentantul ISU Sălaj a confirmat pentru Someșeanul.ro faptul că vagonul s-a înclinat, dar nu s-a răsturnat pe șinele de cale ferată, iar în urma acestui incident nu s-au înregistrat scurgeri, evitându-se astfel o uriașă tragedie..

De asemenea, potrivit informațiilor noastre, circulația feroviară în zonă nu este afectată.

Acest incident are loc la doar două luni după ce un tren încărcat cu sare de la Salina Ocna Dej a deraiat, tot în Sălaj, în zona stației CFR Letca. Atunci, ancheta desfășurată de autorități la fața locului a relevat grave probleme ale infrastructurii CFR în toată zona.

ACTUALIZARE 13:00: La  locul incidentului s-au deplasat mai mulți reprezentanși ai CFR Marfă și CFR Infrastructură, care efectuează cercetări și măsurători la fața locului.

Din primele informații vagonul ar fi sărit de pe șine la intrare în stația CFR Gîlgău, și a rulat câteva sute de metri, în afara căii ferate. Unul dintre containerele metalice de pe vagon s-a răsturnat între șinele de cale ferată. În urma intervenției celor de la CFR containerul a fost ridicat cu o macara, iar vagonul repus pe șine.

ACTUALIZARE CFR MARFĂ: După ora 5:00 trenul marfar se îndrepta spre Baia Mare pentru a fi încărcat, moment în care un container gol, a căzut de pe vagon. În urma incidentului nu au rezultat victime, și nici traficul feroviar nu a fost afectat.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More