Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Vakar Istvan va asigura interimatul la Consiliul Județean Cluj

0 234

Vakar Istvan

Consilierii județeni s-au întrunit astăzi, de la ora 13, și au votat pentru numirea lui Vakar Istvan, de la UDMR, în funcția de vicepreședinte cu atribuții de președinte al Consiliului Județean Cluj.

La ședința convocată de noua alianță PNL-PDL (susținuți de UDMR) au participat 33 de consilieri, iar votul a fost secret. Din informațiile deținute de Someșeanul.ro, 23 dintre aleșii județeni au votat în favoarea lui Vakar Istvan, 6 s-au abținut, iar 4 au votat împotrivă.

Acesta va prelua o parte din atribuțiile de președinte al Consiliului Județean Cluj.

„Am acceptat să preiau noile atribuţii pentru că este nevoie de stabilitate la Consiliul Judeţean și trebuie să deblocăm situația. Indiferent din ce formaţiuni politice facem parte, trebuie acum să ne concentrăm pe proiectele Clujului”, a explicat UDMR-istul Vakar.

„S-a creat o nouă majoritate PDL-PNL-UDMR, iar săptămâna viitoare va fi o şedinţă ordinară pentru ca toate lucrurile să fie statutare. Cei de la PSD vor contesta decizia, dar noi vrem să facem lucrurile corect şi legal. De-asta nu am făcut schimbarea astăzi, puteam să o facem şi astăzi, dar i-am dat puterile pentru o săptămână domnului Vakar şi o să o facem într-o şedinţă următoare. A fost o înţelegere, am câştigat competiţia internă şi am fost desemnat candidatul PDL-PNL-UDMR. În funcţia de preşedinte nu poate să rămână domnul Vakar pentru că ea a fost câştigată de un membru PNL, ne mai contrazicem noi, dar este important să ne respectăm”, a declarat Mihai Seplecan, cel mai probabil viitorul vicepreşedinte cu atribuţii de preşedinte interimar al Consiliului Judeţean.

Revenim cu detalii!

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More