Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Val de frig peste România. Zonele în care meteorologii anunță ninsori și ger

0 317

Ziua de sâmbătă aduce vreme relativ plăcută prin sud şi est, însă în vest şi nord-vest apar ploile şi lapoviţă. Maximele vor fi de la 2 la 12 grade.

Cum va fi vremea în fiecare regiune

În Dobrogea şi Bărăgan, se arată soarele şi sâmbăta, parcă se mai încălzeşte puţin, iar vântul se domoleşte. La noapte încep să se adune norii şi spre dimineaţă apare lapoviţă.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei, va fi soare şi vreme bună, dar temperaturile coboară uşor. Vremea se strică şi aici pe timpul nopţii.

Condiţii meteo destul de bune avem şi în jumătatea nordică a Moldovei. Situaţia se schimbă de la noapte, când o să ningă şi o să sufle vântul.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş se anunţă vreme urâtă, cu lapoviţa şi ninsoare. La munte se depune strat de zăpadă, iar temperaturile rămân modeste.

În vestul ţării va fi un pic mai cald decât vineri, când a persistat ceaţa şi au fost maxime sub zero grade. Astăzi, după ce se risipeşte ceața se aşteaptă ploi, lapoviţă, iar mai târziu chiar ninsoare. Şi la noapte va fi mai cald decât noaptea trecută, iar pe şosele creşte riscul de polei.

Se produc schimbări şi în Transilvania. După risipirea ceţii, se adună norii şi după prânz vine lapoviţă. Şi aici va fi un pic mai cald decât ieri, dar precipitaţiile se înteţesc; pe timpul notii va ninge destul de mult.

În Oltenia, găsim vreme frumoasă şi mai caldă ca vineri. Peste noapte, lapoviţă ajunge şi aici, iar pe şosele poate să apară poleiul şi se înteţeşte vântul.

Mai prindem o zi frumoasă şi în ţinuturile sudice. Amiază va fi destul de caldă, cu 7…8 grade în termometre, însă de la noapte, aşteptam ploi şi lapoviţa şi aici.

La munte, dimineaţă va fi soare, dar treptat se adună norii, întâi în Apuseni şi în nordul Orientalilor, apoi şi în rest. După-amiaza şi seara va ninge peste tot, la noapte stratul de zăpadă va mai creşte, iar la altitudini mari va fi viscol.


Prognoza meteo pentru următoarele zile


Duminică, vine frigul şi aduce precipitaţii aproape peste tot. Va ninge la munte, în centru şi nord-vest, iar în celelalte zone va fi lapoviţă. Dimineaţa apare poleiul în sudul şi sud-estul ţării, iar în noaptea de duminică spre luni, pe şosele se depune gheață. Vântul va mai atinge 60 km/h, iar la munte va fi în continuare viscol. Maximele vor fi de la 0 la 6 grade.

Luni se răceşte mai tare, iar noaptea de luni spre marţi se anunţă geroasă în nord, centru şi în zonele deluroase. Ziua se ating 6 grade doar prin Oltenia; va mai fulgui în est şi sud-est, unde vântul va sufla cu putere, iar în rest se arată soarele.

Şi marţi va fi foarte frig, norii se mai împrăştie, iar în Dobrogea şi Bărăgan, vântul va mai avea unele răbufniri.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More