Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Vâlcov – măsurile fiscale sunt patriotice, iar Isărescu ar trebui să plece de la BNR

0 463

Darius Vâlcov acuză din nou BNR de gravele derapaje ale economiei românești. Consideră că Mugur Isărescu ar trebui să plece și să lase loc altora.

Darius Vâlvoc a susținut în cadrul unei emisiuni din grila de programe a Antena 3 că actuala guvernare nu va renunța la așa numita taxă pe lăcomie și că măsurile fiscale adoptate țin de patriotism, nu de naționalism, scriu cei de la Republica. Astfel Vâlcov s-a lansat într-un atac asupra BNR și asupra lui Mugur Isărescu. Nu au scăpat de furia lui Vâlcov nici Consiliul Concurenței și Consiliul Fiscal.

„BNR este responsabilă de fluctuația cursului și e datoria ei. Românii nu au fost stresați când luau împrumuturi cu 7% dobândă și la depozite aveau 1%? Românii nu au fost nervoși pe lăcomia acestor bănci care 30 de ani au dus-o bine în România? Trebuie tăiată macaroana firmelor care se lăcomesc. Acest proces nu s-a terminat. Nu dăm înapoi. Ordonanța nu va fi abrogată sau modificată”, a spus Vâlcov.

De asemenea Darius Vâlcov insistă în a da vina asupra BNR în ceea ce privește ROBORUL deși diverși economiști au explicat deja modalitatea de funcționare a acestuia. „Fibra este patriotică, nu naționalistă. Asta cerem BNR. Nu sunt suficient de patrioți. Interesul românilor trebuie să fie pe primul loc, nu interesul BNR. Acest nivel al ROBOR, când există lichiditate, trebuie să coboare. Au existat astfel de momente și în această lună, dar din întâmplare a venit cineva și le-a luat pe toți și ROBOR nu a scăzut. BNR a venit și i-a luat. De ce a simțit nevoia să intervină?”, a adăugat acesta.

Nu în ultimul rând, Vâlcov consideră că Mugur Isărescu ar trebui să părăsească BNR și să lase loc altora. „Cred că este bine ca fiecare să se gândească la ce are de făcut, la cariera lui, uneori e bine să lăsăm locul și altora. Este părerea mea personală”, a spus Vâlcov.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More