Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Valentin Cuibuș: Nu se ia în considerare desființarea Liceului Ana Ipătescu

0 46

În cursul zilei de luni, o delegație formată din consilieri locali și profesori, au avut o întâlnire cu inspectorul Școlar Valentin Cuibuș, la sediul Inspectoratului Școlar Județean Cluj.

Principalele teme care au fost discutate în cadrul întâlnirii au fost situația școlilor din Gherla. Inspectorul general a ținut să precizeze faptul că nu se ia în considerare  desființarea Liceului Ana Ipătescu din Gherla, iar în cea ce privește clasele de gimnaziu de la Liceul Teoretic Petru Maior, s-au dat asigurări că vor rămâne în forma actuală.

“A fost un scandal creat artificial, de anumite persoane, care au început mai devreme campania electorală. Directorii de școli din Gherla știau dinainte de apariția convulsiunilor despre aceste modificări și au fost de acord cu ele. Este vorba despre desființarea claselor de gimnaziu de la liceul “Petru Maior” și de mutarea clasei de științe umane de la “Ana Ipătescu”, a declarat viceprimarul Ioan Năsălean, citat de Gherlainfo.ro

Tot în cadrul întâlniri s-au discutat  aspecte referitoare la înscrierea elevilor în clasa a V-a din cadrul Liceului Petru Maior, unde potrivit inspectoratului s-au primit mai multe reclamații de la parinți, cu privire la faptul că, sunt posibile discriminări privind accesul tuturor copiilor .

În cadrul întâlnirii de la Cluj s-a adus în discuție și situația învățământului de la Dej, unde numărul tot mai redus de elevi, la clasele cu predare în limba maghiară ar putea impune mutarea acestora la nouă școală de pe strada Fermei din Gherla.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More