Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Valentin Souca, fostul comandant al Poliției Gherla, cercetat de DNA

0 292

valentin souca

Fostul comandant al Poliției Municipiului Gherla, Valentin Souca, este cercetat de Direcția Națională Anticorupție pentru luare de mită, într-un dosar în care au demarat cercetările încă de anul trecut.

Potrivit unor surse Someșeanul.ro, Valentin Souca ar fi în vizorul celor de la DNA încă din luna octombrie a anului trecut, când comandantul Poliției Dej, Aurel Mureșan a fost acuzat de către DNA de fapte de corupție.

Contactat la acea vreme de reporterii Someșeanul.ro, Valentin Souca, încă în funcția de comandant al Poliției Gherla, a negat că ar fi fost implicat într-un dosar anchetat de către procurorii DNA.

În luna iulie a acestui an, numele lui Valentin Souca a fost din nou vehiculat ca fiind implicat într-o anchetă a procurorilor anticorupție, motiv pentru care am făcut o solicitare de obținere de informații în acest sens de la Direcția Națională Anticorupție.

”La solicitarea  dvs. din data de 15  iulie 2014, Biroul de Informare şi  Relaţii Publice este abilitat să vă comunice următoarele:  Pe rolul  DNA nu este  înregistrat  nici  un dosar penal  în  care persoanele menţionate, să aibă calitatea  de suspect sau inculpat” a fost răspunsul DNA din 16 iulie 2014 (vezi document atașat).

raspuns 1233

Două luni mai târziu, informațiile deținute de Someșeanul.ro se confirmă. Același DNA informează că față de Valentin Souca, fost comandant al Poliției Municipiului Gherla, procurorii DNA – Serviciul Teritorial Cluj au dispus la data de 09 iulie 2014 efectuarea în continuare a urmăririi penale cu privire la comiterea de către acesta a două infracţiuni concurente de luare de mită.

Potrivit lui Adrian Deaconu, ofițer de poliție la biroul de presă al DNA, la momentul când Someșeanul.ro a făcut solicitarea de obținere de informații referitoare la dosarul în care este implicat Valentin Souca, DNA a considerat că respectivul caz nu este unul de interes public, astfel că ne-a fost trimis răspunsul de mai sus, în care se spune că Souca nu apare în niciun dosar anchetat de DNA. Deși acest lucru nu s-a confirmat în realitate.

Imediat după acest episod, Valentin Souca a depus dosarul de pensionare, aspect despre care Someșeanul.ro v-a informat în exclusivitate în 15 iulie.

Potrivit surselor noastre, DNA Cluj a făcut în luna iulie a acestui an percheziții atât la biroul comandantului Poliției Municipiului Gherla, cât și la domiciliul lui Valentin Souca, de unde au ridicat mai multe documente. Souca ar fi fost condus apoi de către procurorii DNA la Cluj-Napoca pentru audieri. În același dosar au fost făcute percheziții la domiciliile unor oameni de afaceri cu care Souca ar fi avut legături, afaceriști care sunt și ei cercetați pentru dare de mită.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More